Ciclism

Floyd Landis, agent sub acoperire pentru anchetatorii federali americani

Rutierul american Floyd Landis, ale carui acuzatii de dopaj ce l-au vizat pe Lance Armstrong au dus la declansarea unei anchete în SUA, i-a ajutat pe anchetatori purtând un microfon si o camera de luat vederi ascunse, în timpul unei discutii cu un conducator din ciclism, informeaza AFP.

Potrivit cotidianului New York Daily News, Landis i-a ajutat pe anchetatorii federali sa obtina probe audio si video, în timpul unei discutii cu Michael Ball, proprietarul echipei americane Rock Racing, pentru care au concurat Tyler Hamilton si alti fosti colegi ai lui Armstrong.

Tyler Hamilton, campion olimpic în proba de contratimp, în 2004, a fost suspendat opt luni, în 2009, pentru încalcarea pentru a doua oara a regulamentului antidoping.

Dovezile obtinute de Landis, în special imagini în care apar hormoni de crestere si produse dopante în frigiderul lui Ball, au permis eliberarea unui mandat de perchezitie.

Ancheta a fost lansata în primavara acestui an, dupa acuzatiile lui Landis la adresa lui Lance Armstrong. Texanul nu a fost depistat pozitiv niciodata si a negat mereu ca ar fi recurs la dopaj.

În cazul în care marele juriu federal reunit la Los Angeles hotaraste ca dovezile si marturiile strânse dupa încheierea anchetei sunt suficiente pentru a demonstra ca Armstrong s-a dopat, acesta din urma ar putea fi acuzat pentru frauda.

Mediafax



Floyd Landis, agent sub acoperire pentru anchetatorii federali americani