Ciclism

Valverde a pierdut batalia cu justitia

Suspendat doi ani de catre Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru implicare in afacerea de dopaj cu nume de cod Puerto, rutierul spaniol Alejandro Valverde a sperat sa obtina anularea verdictului initial la Tribunalul Federal Elvetian, insa Curtea Suprema din tara cantoanelor a respins recursul ciclistului.
"Recursul este respins pentru ca este considerat neintemeiat pe probe relevante", se arata in motivarea Tribunalul Federal din Elvetia.

Legatura dintre Alejandro Valverde siu medicul Eufemiano Fuentes, cel considerat a fi capul Operatiunii Puerto, a fost facuta in 2008 de procurorii italieni ai Comitetului Olimpic National (CONI), acestia prelevand mai multe probe de la rutierul spaniol in timpul trecerii Turului Frantei pe teritoriul 'Cizmei'.

Ulterior s-a dovedit ca aceste probe erau identice cu cele gasite in arhiva de la Madrid a medicului Fuentes, Valverde primind de la acesta numele de cod 'Birillo'. Coincidenta sau nu, rutierul din Murcia are un caine cu respectivul nume.

In consecinta, CONI l-a suspendat pe Valverde din toate competitiile cicliste organizate pe teritoriul Italiei, si cum Turul Frantei din 2009 a trecut din nou prin Italia, Valverde a fost fortat sa nu ia startul in cursa.

Rutierul s-a revansat castigand Turul Spaniei din acel an, dar TAS a dispus in toamna anului 2009 suspendarea pentru doi ani din toate cursele pe doua roti.

Onlinesport


Valverde a pierdut batalia cu justitia