Ciclism

McEwen a sprintat pentru victorie in padurea de la Rhenen

Rutierul australian Robbie McEwen a castigat, miercuri, prima etapa a Turului Eneco, desfasurata intre Steenwijck si Rhenen pe distanta a 178 de kilometri.
Ciclistul echipei Katiusa a sprintat pentru victorie in ultimii 300 metri, depasindu-i pe argentinianul Lucas Sebastien Haedo (Saxo Bank) si pe conationalul sau australian Allan Davis (Astana).

Norvegianul Edvald Boasson Hagen (Sky) a incercat sa surprinda plutonul cu un atac in ultimul kilometru, dar castigatorul cursei din 2009 a ramas fara resurse cu putin inaintea liniei de sosire.

Desi a sosit al 22-lea, in acelasi timp cu McEwen, canadianul Svein Tuft (Garmin) si-a pastrat tricoul alb de lider la general, olandezul Jos Van Emden (Rabobank) ramanand de asemenea pe locul secund.

Etapa a fost marcata de evadarea a trei rutieri, Pavel Brutt (Katiusa), Albert Timmer (Skil-Shimano) si Adriano Malori (Lampre).

Joi este programata etapa a doua, ciclistii avand de parcurs 198.5 kilometri intre St.Willebrord (Olanda) si Ardooie (Belgia).

In alta ordine de idei, italianul Francesco Gavazzi (Lampre) a castigat, miercuri) Coppa Agostini - Giro della Brianza, cursa de o zi desfasurata la Lissone pe distanta a 191 kilometri.

Podiumul a fost intregit de alti doi italieni, Mauro Santambroggio (BMC) si Luca Paolini (Acqua & Sapone).

Onlinesport


McEwen a sprintat pentru victorie in padurea de la Rhenen