Ciclism

Dubla istorica pentru Farrar in Clasica de la Hamburg

Niciun alt ciclist nu a reusit dubla consecutiva in Clasica de la Hamburg in cei 15 ani de existenta pana la Tyler Farrar, rutierul echipei Garmin-Transitions impunandu-se, duminica, in cursa din nordul Germaniei.
Dus excelent in trena de coechipierul sau Julian Dean, americanul Farrar a sprintat pentru victorie, impunandu-se in fata norvegianului Edvald Boasson Hagen (Sky) si a germanului Andre Greipel (HTC-Columbia), marele favorit al publicului local.

"Este incredibil sa castig din nou aici si trebuie sa ai mult noroc pentru a obtine victoria intr-o cursa de o zi asa cum este Vattenfall Cyclassics. Imi place aceasta cursa si se potriveste perfect caracteristicilor mele", a spus Farrar dupa cursa.

In lungime de 216.6 kilometri, cursa de la Hamburg a fost marcata in prima jumatate de evadarea a cinci rutieri, Nikolai Trusov (Katiusa), Sebastian Lang (Omega Pharma-Lotto), Gatis Smukulis (Ag2r), Anthony Geslin (FDJ) si Robin Chaigneau (Skil-Shimano) luand un avand de 16 minute si 30 de secunde fata de pluton.

Cu 65 kilometri inaintea finalului avansul evadatilor scazuse la 7 minute si 45 de secunde. Trecerea peste ascensiunea Waseberg a rupt grupul de frunte, Trusov, Smukulis si Geslin ramanand in fata cu un avans din ce in ce mai mic.

Finalul a fost controlat de echipele sprinterilor, Lampre, Sky, Garmin, Rabobank si Liquigas tragand tare pentru un final decis de vitezistii plutonului.

Primul care a declansat sprintul final a fost Boasson Hagen, care a accelerat puternic la intrarea in ultimii 300 metri. Farrar a declansat atacul pe exterior, depasindu-l pe tanarul norvegian, in timp ce Greipel a incercat sa raspunda prin stanga.

Urmatoarea intalnirea cu ciclismul profesionist este programata in aceasta saptamana cand este programata o noua editiei a Turului ENECO, cursa pe etape care se desfasoara in Benelux.

Onlinesport


Dubla istorica pentru Farrar in Clasica de la Hamburg