Ciclism

Contador a semnat cu Saxo Bank

Rutierul spaniol Alberto Contador va concura in urmatorii doi ani pentru echipa daneza Saxo Bank condusa de Bjarne Riis, castigatorul Turului Frantei din 1996.
In varsta de 27 ani, Contador si-a trecut in palmares al treilea Tur al Frantei si al doilea consecutiv, invingandu-l pe luxemburghezul Andy Schleck, echipier la Saxo Bank.

Cei doi nu vor fi insa colegi la echipa lui Riis, fratii Frank si Andy Schleck parasing formatia la sfarsitul sezonului pentru a-si alcatui propria grupare cu capital financiar din Luxemburg.

Mai mult decat atat, Saxo Bank a declarat prin vocea vicepresedintelui Lars Seier, ca va spriini echipa de ciclism inca un sezon, fiind principalul sponsor alaturi de SunGard, o companie americana din domeniul IT.

La randul sau, Contador s-a declarat "foarte bucuros si entuziasmat pentru semnarea contractului cu Saxo Bank", echipa alaturi de care spera sa joace "un rol important in lumea ciclismului in anii care urmeaza".

In alta ordine de idei, Bjarne Riis a anuntat ca in echipa pentru 2011 au fost pastrati elvetianul Fabian Cancellara, un excelent rutier de contratimp si curse clasice, si tanara senzatie australiana Richie Porte, care a impresionat in Turul Italiei din acest an unde a terminat al saptelea la general.

Castigator al Turului Frantei in 2007, 2009 si 2010, Alberto Contador a concurat in ultimii trei ani pentru echipa kazaha Astana.

Onlinesport


Contador a semnat cu Saxo Bank