Ciclism

Andrea Pinos a castigat etapa a sasea din Turul Romaniei

Italianul Andrea Pinos, legitimat la echipa româneasca Tusnad Cycling Team, a câstigat cea de-a sasea etapa din Turul Ciclist al României, disputata vineri, pe traseul Bacau - Adjud - Focsani - Buzau.

Andrea Pinos, care a realizat prima victorie de etapa a unei echipe românesti, în editia a 47-a a Turului Ciclist al României, a terminat cei 180 de kilometri în 5 ore, 2 minute si 58 de secunde.

Locul secund i-a revenit lui Andrea Magrin, de la Cycling Team Friuli, în vreme ce locul al treilea a fost ocupat de germanul Henrich Berger, de la o alta echipa româneasca, CS Mazicon Bucuresti.

Câstigatorul etapei a sasea a declarat, la finalul cursei, ca traseul plat l-a avantajat si spera sa obtina o victorie si în ultima etapa, de sâmbata. "A fost o etapa foarte calda, în care temperatua a ajuns chiar si la 38 de grade. Am avut numai sprinturi în aceasta etapa, iar acest lucru m-a avantajat, pentru ca îmi place sa rulez pe plat. Ma bucur foarte mult ca am reusit sa aduc prima victorie pentru o echipa româneasca în acest tur, însa speram ca mâine sa evoluam la fel de bine si sa obtinem un nou succes", a spu Andrea Pinos.

Etapa a sasea din Turul Ciclist al României a fost una în care singurul obstacol pentru ciclisti a fost temperatura ridicata. Primele doua sprinturi, de la Adjud si Mausoleul Marasesti, au fost câstigate de învingatorul din aceasta etapa, Andrea Pinos, iar cel de la Târgu Frumos a fost adjudecat de Marcolina Piergiacomo.

Situatia tricourilor distincte a ramas neschimbata fata de etapa precedenta, astfel ca tricoul galben va fi purtat de bulgarul Vladimir Koev, cel albastru de românul Alexandru Ciocan, cel alb de grecul Ioannis Tamouridis, iar cel rosu de Marcolina Piergiacomo. Bruno Rizzi nu mai poate pierde tricoul verde, acordat celui mai bun catarator.

Ultima etapa a editiei a 47-a a Turului Ciclist al României se va disputa sâmbata, pe traseul Slobozia - Giurgeni - Hârsova - Constanta, începând cu ora 11.00. Distanta pe care o vor parcurge rutierii în etapa a saptea va fi de 154 de kilometri, iar sosirea va avea loc în fata Salii Sporturilor din Constanta, în jurul orei 14.30.

Mediafax



Andrea Pinos a castigat etapa a sasea din Turul Romaniei