Ciclism

Vladimir Koev a castigat a etapa a doua din Turul Ciclist al Romaniei

Bulgarul Vladimir Koev, de la echipa Hemus 1986 - Vivelo, a câstigat, luni, cea de-a doua etapa de la Turul Ciclist al României, desfasurata pe distanta a 175 de kilometri, pe traseul Târgu Mures - Reghin - Bistrita - Vatra Dornei.

Vladimir Koev a terminat cursa în 4 ore, 11 minute si 30 de secunde, având un avans de 4 minute si 48 de secunde fata de primii urmaritori si de aproape 9 minute fata de pluton.

Locul secund a fost ocupat de grecul Ioannis Tamouridis, de la SC Tablewere, în vreme ce italianul Alessandro De Marchi (de la echipa Cycling Team Friuli) a sosit al treilea.

Cea de-a treia zi din Turul Ciclist al României a fost mult mai animata decât zilele precedente, având doua sprinturi si trei catarari. De asemenea, atât la startul din Târgu Mures, cât si la sosirea din Vatra Dornei, au asistat câteva sute de spectatori care i-au încurajat pe ciclisti.

Primul sprint al cursei, care a avut loc la Reghin, dupa 30 de kilometri, a fost câstigat de cehul Jiri Jezek, de la echipa Tusnad Ciclyng Team. Prima catarare, care a avut loc în localitatea Teaca, la kilometrul 56 al cursei, a fost adjudecata de un alt rutier de la Tusnad Cycling Team, ungurul Balint Szeghalmi. Echipa din România s-a dovedit foarte combativa pe parcursul acestei etape, a cucerit si cea de-a doua catarare, de la Saratel (kilometrul 79), prin italianul Bruno Rizzi. A urmat sprintul de la Bistrita, la kilometrul 91, câstigat de un alt italian, Alessandro De Marchi, de la echipa Cycling Team Friuli. Catararea de categoria A, cel mai asteptat moment al cursei, care avea ca punct final Pasul Tihuta, la o altitudine de 1.201 metri, cel mai înalt punct prin care a trecut Turul Ciclist al României în acest an, a fost câstigata de bulgarul Vladimir Koev.

Cea de-a doua etapa a consemnat si primele doua abandonuri ale competitiei, al bulgarului Stanimir Cholakov (SK Dobrich 1905) si al moldoveanului Denis Bazeliuc (Olimpic Team Autoconstruct Câmpulung).

Viteza medie cu care s-a rulat în etapa a doua a Turului Ciclist al României a fost de 43 km/h.

Pentru etapa a treia, tricourile distincte vor fi purtate astfel:

Tricoul galben - Vladimir Koev (Hemus 1986 - Vivelo, din Bulgaria);

Tricoul verde - Alessandro De Marchi (Cycling Team Friuli, Italia);

Tricoul rosu - Piergiacomo Marcolina (Cycling Team Friuli, din Italia);

Tricoul alb - Bruno Rizzi (Tusnad Cycling Team, din România);

Tricoul albastru - Zoltan Sipos (România Under 23).

Cea de-a treia etapa se va disputa marti, cu începere de la ora 13.00, pe traseul Vatra Dornei - Câmpulung -Gura Humorului - Falticeni - Suceava, pe o distanta de 137 de kilometri.

Mediafax



Vladimir Koev a castigat a etapa a doua din Turul Ciclist al Romaniei