Ciclism

Yovcho Yovcev a castigat prima etapa a Turului Romaniei

Rutierul bulgar Yovcho Yovcev, de la echipa Cycling Team Friuli (Italia), a câstigat, duminica, prima etapa a Turului Ciclist al României, disputata pe traseul Alba Iulia - Aiud - Iernut - Târgu Mures.
Bulgarul a terminat cei 118 kilometri ai cursei în 2 ore, 42 de minute si 27 de secunde, urmând ca acesta sa poarte în etapa urmatoare si tricoul galben al competitiei.

Locul secund a fost ocupat de ucraineanul Artur Tvietkov (Athlet Ucraina), care a terminat cursa în acelasi timp cu primul clasat, cei doi fiind despartiti la fotografia de final.

Ultima treapa a podiumului a fost ocupata de italianul Fabio Masotti, de la echipa San Marco Concrete, care a avut nevoie de 2 ore, 43 de minute si 34 de secunde pentru a termina cei 118 kilometri.

Pe traseul primei etape a Turului Ciclist al României, ciclistii au avut de trecut si doua catarari si doua sprinturi. Primul sprint, din dreptul localitatii Aiud, la kilometrul 30 al cursei, a fost câstigat de italianul Piergiacomo Marcolina (Cycling Team Friuli). Prima catarare, la kilometrul 56, a fost adjudecata de catre un alt italian, Bruno Rizzi, component al echipei din Tusnad. Cea de-a doua catarare, de la kilometrul 78, a fost câstigata de românul Daniel Crista, de la nationala Under 23 a României, în vreme ce primul rutier care a ajuns la al doilea sprint a fost moldoveanul Victor Mironov, de la Olimpic Team Autoconstruct Câmpuluing.

În cea de-a doua etapa, tricoul verde va fi purtat de italianul Bruno Rizzi, cel rosu, de Piergiacomo Marcolina, în vreme ce tricoul alb îi va reveni ucraineanului Artur Tvietkov.

Tricoul albastru, pentru rutierul român cel mai bine clasat, va fi purtat de Lucian Voinea.

La festivitatea de premiere, care a avut loc în centrul orasului Târgu Mures, în fata a câtorva zeci de spectatori, reprezentantii Directiei Judetene pentru Sport i-au oferit o cupa celui mai bine clasat rutier muresean.

Etapa a doua se va disputa, luni, cu începere la ora 13.00, pe traseul Târgu Mures - Reghin - Bistrita - Vatra Dornei, pe distanta de 175 de kilometri.

Mediafax


Yovcho Yovcev a castigat prima etapa a Turului Romaniei