Ciclism

Valverde, suspendat doi ani din toate cursele

Rutierul spaniol Alejandro Valverde a primit o grea lovitura, luni, cand Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) l-a suspendat doi ani din toate cursele cicliste, informeaza cyclingnews.com
Valverde a fost gasit vinovat pentru implicarea in Operatiunea Fuentes, celebrul caz de dopaj din jurul medicului spaniol Eufemiano Fuentes, care a declansat o adevarata furtuna in pluton in urma cu trei ani.

CAS a acceptat cererea venita din partea Uniunii Cicliste Internationale (UCI) si Agentiei Mondiale Anti-Doping (WADA) de a-l suspenda pe Valverde, dar a respins initiativa de a-i anula ibericului de la Caisse d'Epargne toate rezultatele obtinute a priori pedepsei.

Astfel, Valverde va ramane in statistici cu victoriile obtinute, in 2009, in Turul Spaniei, Criteriul Dauphine LIbere si Clasica San Sebastian, chiar daca aceste succese au venit dupa ce in 2008 Comitetul Olimpic Italian (CONI) a facut publice probe de sange ale rutierului, prin care acesta era pus in directa legatura cu Operatiunea Puerto.

Valverde a primit la vremea respectiva interdictie de a mai concura in cursele desfasurate pe teritoriul italian, ratand din aceasta cauza si participarea in Turul Frantei din 2009.

In varsta de 30 ani, Alejandro Valverde va putea concura din nou in plutonul profesionist pe 1 ianuarie 2012.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Valverde, suspendat doi ani din toate cursele