Ciclism

Chicchi a obtinut o noua victorie la sprint. Mol s-a impus la general in Turul Qatarului

Rutierul italian Francesco Chicchi (Liquigas) a castigat, vineri, etapa a 6-a a Turului Qatarului, desfasurata intre Al Wakra si Cornisa de la Doha pe distanta a 123.5 kilometri.
Sprintul final a fost lansat de campionul Belgiei, Tom Boonen, dar rutierul mai puternic s-a dovedit a fi Francesco Chicchi, acesta trecandu-si in cont a doua victorie de etapa in acest tur, dupa ce i-a depasit pe Tyler Farrar (Garmin) si pe Juan Jose Haedo (Saxo Bank).

Victoria la general a fost obtinuta de olandezul Wouter Mol (Vacansoleil), ciclistul in varsta de 27 ani fiind la cel mai important succes din cariera. Podiumul a fost completat de doi belgieni, Geert Steurs (Topsport Vlaanderen) si Tom Boonen (Quicsk Step).

Ultima etapa a Turului Qatarului a fost marcata de evadarea a patru rutieri, Patrick Gretsch (HTC-Columbia), Martin Kohler (BMC), Niki Terpstra (Milram) si Ben King (Trek-Livestrong) incepandu-si aventura dupa doar 2.5 kilometri de la startul mansei.

Avansul maxim al evadatilor nu a depasit niciodata bariera de cinci minute, astfel ca misiunea sprinterilor a devenit mai usoara in finalul etapei, cand organizatorii au programat nu mai putin de opt tururi de circuit pe Cornisa de la Doha.

Cei patru au fost ajunsi cu patru kilometri inaintea finalului, echipele Garmin si Quick Step controland fruntea plutonului pentru sprintul masiv. In cele din urma Chicchi a tasnit pe partea stanga, trecandu-si in cont a treia victorie a sezonului.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Chicchi a obtinut o noua victorie la sprint. Mol s-a impus la general in Turul Qatarului