Ciclism

Turul Down Under: o noua etapa, acelasi Greipel

Rutierul german Andre Greipel arata o forma de invidiat la inceput de sezon, castigand, miercuri, la sprint, a doua etapa consecutiva in Turul Down Under.
Desfasurata intre localitatile Gawler si Hahndorf din sudul Australiei, etapa secunda a fost acoperita in 3 ore, 23 minute si 49 secunde, sprinterul echipei HTC-Columbia devansandu-i pe neo-zeelandezul Greg Henderson (Team Sky) si australianul Robbie McEwen (Katiusa).

"Am incercat in aceasta etapa sa acordam o sansa evadarii, dar celelalte echipe au hotarat sa se lanseze in urmarirea celor din frunte, astfel ca s-a ajuns din nou la sprint. Avem o echipa buna pentru a mentine tricoul de lider, dar ne asteapta doua etape cu adevarat dificile", a spus Greipel la finalul mansei.

Favoritii Lance Armstrong, Cadel Evans si Alejandro Valverde au sosit in grupul de frunte, fiind inregistrati in acelasi timp cu primul clasat.

Turul Down Under continua, joi, cu o etapa de 132.5 kilometri intre Unley si Stirling, finalul fiind in urcare. Australianul Allan Davis s-a impus in urma cu un an.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Turul Down Under: o noua etapa, acelasi Greipel