Ciclism

Rasmussen, suspendat doi ani

Cu doar cateva zile inaintea startului Turului Frantei in ciclismul mondial are loc o adevarata curatenie de vara, dupa decizia definitiva in cazul Landis fiind randul lui Michael Rasmussen sa primeasca verdictul final, fostul lider al Turului Frantei primind o suspendare de doi ani.

Rutierul danez Michael Rasmussen, fost lider in Marea Bucla din 2007, a primit o suspendare de doi ani din partea Federatiei Monegasce de Ciclism, dupa ce a fost retras din Turul Frantei in urma unor presupuse banuieli de dopaj.

Rasmussen, 34 de ani, a fost concediat la scurt timp dupa terminarea Turului Frantei de echipa sa Rabobank, dupa ce comunicase in mod intentionat gresit locul de antrenament dinaintea intrecerii, considerandu-se ca astfel ciclistul ar fi incercat sa triseze.

Desi a negat tot timpul existenta unei intentii de a folosi substante interzise, Rasmussen a fost suspendat pentru doi ani de federatia din Monaco la cererea directa a Uniunii Cicliste Internationale, rutierul afirmand ca nu a declarat locul de antrenament din motive personale.

Suspendarea lui Rasmussen va fi considerata activa incepand cu 25 iulie 2007, sportivul danez avand posibilitatea inaintarii unui apel la Curtea pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Altfel, Rasmussen a dat in judecata fosta sa echipa, Rabobank, cerand daune morale in valoare de 5.5 milioane de euro, ca urmare a retragerii sale din Turul Frantei cand mai erau patru zile pana la finalul competitiei, in conditiile in care era purtatorului tricoului galben si avea mari sanse de a ajunge primul la Paris.

Judecat la Utrecht (Olanda) acest caz a fost castigat de ciclist, echipa Rabobank fiind obligata la plata a 1.63 milioane de euro, reprezentand compensatia morala pentru retragerea lui Rasmussen din Turul Frantei.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Rasmussen, suspendat doi ani