Ciclism

Cavendish l-a surprins pe Boonen

A 96-a editie a semiclasicei belgiene 'Scheldeprijs Vlaanderen' a fost castigata pentru al doilea an la rand de ciclistul britanic Mark Cavendish, acesta invingandu-i la sprint pe mult mai titratii sai oponenti Tom Boonen, Robbie McEwen sau Erik Zabel.

Rutierul in varsta de 21 de ani al echipei High Road l-a suprins pe linia de sosire pe proaspatul castigator din Paris-Roubaix, Tom Boonen pierzand in extremis victoria desi ridicase bratele in semn de izbanda.

“Sunt in forma buna. Saptamana trecuta nu am mers prea bine in Gent-Wevelgem, asa ca am vrut sa ma revansez aici. Tom a ridicat bratele in semn de victorie, iar eu am impins bicicleta spre inainte. Nu stiu daca as fi reusit sa-l invinga altfel, dar echipa mea a facut oricum o treaba foarte buna pentru mine”, a declarat la final Mark Cavendish, ciclist originar din Insula Man.

Invingator in semiclasica de la Antwerp in 2006, belgianul Tom Boonen de la Quick Stepa a comentat ratarea victoriei: “Am sprintat si am crezut ca am castigat. Nu am vazut pe nimeni langa mine, dar Cavendish este un sprinter foarte bun. Are o acceleratie foarte buna pe ultimii 50 de metri, asa cum face si McEwen”.

Disputata pe distanta a 197 de kilometri in jurul localitatii Antwerp, cursa Scheldeprijs Vlaanderen a fost marcata de evadarea a doi rutieri, belgianul Koen Barbe (Topsport Vlaanderen) si olandezul Albert Timmer (Skil-Shimano) tinand capul de afis al intrecerii cu un avans de 13'20” in fata plutonului.

Cei doi evadati au fost readusi in grupul masiv de rutieri cu 30 de kilometri inainte de final, ultima parte a cursei fiind deschisa atacurilor. Dupa mai multe incercari esuate plutonul a reglat deznodamantul la sprint, Cavendish trecandu-si in cont a doua victorie consecutiva.

Rezultate:

1 Mark Cavendish (MBr) Team High Road       4.59.15
2 Tom Boonen (Bel) Quick Step        
3 Robbie McEwen (Aus) Silence - Lotto
4 Erik Zabel (Ger) Team Milram
5 Stefan Van Dijk (Ola) Mitsubishi-Jartazi
6 Fabien Bacquet (Fra) Skil-Shimano
7 Gregory Henderson (NZl) Team High Road    
8 Wouter Weylandt (Bel) Quick Step  
9 Daniel Musiol (Ger) Team Volksbank   
10 Borut Bozic (Slo) Cycle Collstrop

Onlinesport: Dumitru Stircu



Cavendish l-a surprins pe Boonen