Ciclism

Kuyckx, primul invingator in Etoile de Besseges

Rutierul belgian Jan Kuyckx a castigat, miercuri, prima etapa a cursei Etoile de Bessges, invingandu-l la sprint pe conationalul sau Gianni Meersman.

Disputata pe un circuit de 154 de kilometri in jurul localitatii Grau du Roi, etapa inaugurala a editiei cu numarul 38 a Etoile de Besseges a fost o pana la urma o afacere a sprinterilor.

In prima parte a mansei trei ciclisti s-au desprins din pluton, David Boucher (Landbouwkrediet-Tonissteiner), Kristof Goddaert (Topsport Vlaanderen) si Sergey Kolesnikov (Cycle Collstrop) acumuland un avans maxim de sase minute. Sub influenta vantului puternic, plutonul a fost scindat in mai multe grupuri, formandu-se asa numitele 'borduri', aventura celor trei din fata luand sfarsit la kilometrul 80.

Pe final alti zece rutieri si-au incercat sansa, fara sorti de izbanda insa, invingatorul de etapa fiind decis la sprint, cu Jan Kuyckx de la Landbouwkrediet-Tonissteiner in pozitie de invingator si totodata lider al clasamentului general.

Joi este programata etapa a doua, intre Nimes si Saint-Ambroix, caravana urmand sa parcurga 149.2 kilometri in departamentul francez Gard.

Ordinea primilor clasati:

1 Jan Kuyckx (Bel) Landbouwkrediet - Tonissteiner  3.33.32  (43 km/h)
2 Gianni Meersman (Bel) Francaise des Jeux
3 Nicolas Rousseau (Fra) AG2r - La Mondiale
4 Freddy Bichot (Fra) Agritubel
5 Steven Tronet (Fra) Roubaix Lille Metropole
6 Pierrick Fedrigo (Fra) Bouygues Telecom
7 Nicolas Jalabert (Fra) Agritubel
8 Florent Brard (Fra) Cofidis
9 Michael Friedman (USA) Slipstream
10 Jason Donald (USA) Slipstream

Onlinesport: Dumitru Stircu



Kuyckx, primul invingator in Etoile de Besseges