Serie A

Mutu, comparat cu Al Capone

Fostul international polonez Zbigniew Boniek a declarat luni pentru fiorentina.it, ca îl admira pe atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, pentru evolutiile sale, dar a precizat ca românul "combina lucrurile cum nu ar fi reusit nici Al Capone în vremea sa".
"Cred ca atunci când ai o meserie ca aceea de fotbalist, care este un vis devenit realitate si te face sa devii bogat, trebuie sa dai întotdeauna dovada de profesionalism si sa fii serios. Dupa ce te retragi, ai tot timpul ca sa faci ceea ce doresti. În cazul românului spun ca Mutu este cel care are nevoie de fotbal, fotbalul merge înainte si fara Mutu, se schimba putin. Idolilor din fotbal li se poate ierta orice, dar exista o limita care nu se poate depasi. Daca o depaseste cineva, multumesc si la revedere. Ramânem prieteni. Nu stiu daca acesta este cazul lui Mutu. Pe Adrian îl admir ca jucator, este o placere sa îl vad jucând, dar «ticalosul» reuseste sa combine lucrurile cum nici Al Capone nu ar fi reusit sa o faca în vremea sa. Daca nu va deveni o persoana serioasa, nu m-as mira daca la finalul sezonului Fiorentina va decide sa renunte la el. O echipa sufera din cauza unor astfel de comportamente. Acum depinde de el, trebuie sa decida ce sa faca", a spus Boniek, fost component al echipei AS Roma, adversara de duminica a Fiorentinei, în Serie A.

Zbigniew Boniek, care face parte din topul FIFA al celor mai buni 100 de fotbalisti ai tuturor timpurilor, a precizat ca nu se astepta ca Fiorentina sa aiba un start de sezon atât de prost cum a fost. "Dupa despartirea de antrenorul Prandelli era normal sa aiba o cadere, dar acum lucrurile merg mai bine pentru ca Mutu a redevenit fotbalist", a adaugat el.

Atacantul Adrian Mutu a marcat doua goluri pentru AC Fiorentina, în data de 6 martie, în partida pe teren propriu cu Catania, scor 3-0, dupa patru etape de la reprimirea sa în lot, în urma excluderii de o luna din motive de disciplina.

Mutu a fost scos din lotul Fiorentinei dupa ce jucatorul a refuzat sa se antreneze pentru ca nu era lasat sa plece gratis la un alt club din Italia. El dorea sa se transfere la Cesena, oficialii acestei grupari ajungând la o întelegere cu fostii impresari ai jucatorului, fratii Ioan si Victor Becali, pentru achizitionarea românului din postura de fotbalist liber de contract.

Ulterior, Mutu a renuntat la colaborarea cu Ioan Becali si a sustinut o conferinta de presa în care si-a cerut scuze pentru problemele create oficialilor Fiorentinei.

În 2010, Adrian Mutu a fost suspendat noua luni, dupa ce a fost depistat pozitiv cu sibutramina, iar în acelasi an a fost implicat într-un scandal, dupa ce a batut un ospatar.

Mediafax


Mutu, comparat cu Al Capone