CFR CLuj

Cartu a fost demis de la CFR

Conducerea clubului CFR Cluj a anuntat, tarziu in noapte, ca a renuntat la serviciile lui Sorin Cartu. Pentru a se spala de maini de toate problemele de la club, presedintele Iuliu Muresan a invocat un motiv pueril - gestul facut de Sorinaccio in timpul meciului cu FC Basel. Muresan anuntase in aceeasi zi, mai devreme, intentia de a-l da afara pe Cartu. In lumea fotbalului se stia ca Sorin Cartu nu mai face multi purici la CFR, Mircea Sandu spunand ieri dimineata ca antrenorul nu va mai rezista pe banca tehnica. In carti pentru a prelua Clujul este Boloni. Forum: Comentati plecarea lui Cartu de la CFR.

"Clubul CFR 1907 Cluj a decis sa renunte la serviciile antrenorului Sorin Cârțu. Pentru ca valorile si imaginea clubului CFR 1907 Cluj nu pot fi asociate cu gestul antrenorului Sorin Cârtu din minutul 75 al partidei de la Basel, am decis ca relatia de colaborare dintre clubul CFR 1907 Cluj si domnul Sorin Cârțu sa înceteze. Ne cerem scuze pentru gestul lui Sorin Cârțu, în primul rând fața de UEFA, organizatorul competitiei Champions League, clubului FC Basel 1893, suporterilor clubului nostru, si tuturor iubitorilor fotbalului și ai sportului în general. Începând de mâine, antrenorul principal al CFR 1907 Cluj va fi Alin Minteuan, acesta va fi ajutat de Paolo Potocnik si Horea Carlan. Ne cerem înca o data scuze pentru gestul care nu face cinste sportului, ligii campionilor si clubului CFR 1907 Cluj", se arata în comunicat gruparii clujene, semnat de presedintele Iuliu Muresan.

Marti seara, campioana României, CFR Cluj, a fost eliminata din competitiile europene, dupa ce a fost învinsa, marti, în deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa elvetiana FC Basel, în etapa a cincea a grupei E a Ligii Campionilor. În minutul 77 al partidei FC Basel - CFR Cluj, Cârtu a lovit cu pumnul si apoi cu piciorul unul dintre geamurile laterale ale bancii de rezerve, spargându-l.

Sorin Cârtu a preluat echipa CFR Cluj la 13 septembrie, când a semnat un contract pentru un an si zece luni. El a condus echipa campioana în noua meciuri de campionat, obtinând patru victorii, trei remize si doua înfrângeri. De asemenea, Cârtu a condus echipa în Liga Campionilor, înregistrând o victorie si patru înfrângeri. Sub conducerea sa, CFR Cluj a fost eliminata din Cupa României, în optimi, de Gloria Bistrita.



Onlinesport


Cartu a fost demis de la CFR