Liga 1

Vasluiul a dominat in inferioritate in fata CFR-ului

Vaslui si CFR Cluj au terminat la egalitate meciul din etapa 24, o remiza care este in avantajul ardelenilor. CFR a deschis scorul prin Ronny, in minutul 13, dar Wesley a egalat in minutul 21, cand Vasluiul era deja in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Hugo Luz.

Stiind ca este un meci decisiv in lupta pentru titlu, vasluienii au inceput tare partida de pe teren propriu cu liderul clasamentului. N'doye si Temwanjera au fost primii care au amenintat poarta CFR-ului inca din primele minute, in ofensiva urcand chiar si fundasii. Marius Constantin a trimis putin peste poarta clujeana in minutul 8, intr-o serie de atacuri in valuri ale moldovenilor.

Contrar cursului jocului, cei care au deschis scorul au fost ardelenii. Sougou a declansat contraatacul in banda dreapta si a centrat perfect in careu pentru Ronny, care a reluat simplu cu capul in plasa la coltul din dreapta. Apararea vasluiana inca se replia in momentul cand mingea intra in poarta.

Doua minute mai tarziu Vasluiul a primit o noua lovitura puternica, Hugo Luz primind direct cartonasul rosu pentru lovirea adversarului. Luz si Sougou s-au faultat reciproc, mai puternic in gest fiind jucatorul Vasluiului, care apoi si-a lovit cu piciorul adversarul care cazuse deja la pamant.

Chiar daca a ramas in inferioritate, trupa lui Augusto Inacio nu a depus armele, iar in minutul 20 Adailton a dat primul semnal de revenire al gazdelor. N-au trecut decat doua faze de joc si Vasluiul restabilea egalitatea. Temwanjera a deviat superb pentru Wesley o centrare din dreapta, iar brazilianul si-a facut elegant mingea cu pieptul la 10 metri si a sutat din cadere fara sanse pentru Beto.

Jocul a ramas in continuare echilibrat, atat pe tabela, cat si in teren, desi clujenii aveau un om in plus pe teren, iar Sanmartean juca intr-un picior. Pana la urma mijlocasul vasluienilor a fost inlocuit cu Paito din cauza recidivarii accidentarii din urma cu cateva zile.

La fel de strans a fost meciul si in repriza secunda. Moldovenii nu au aratat niciun moment ca sunt in inferioritate si chiar au avut perioade in care au dominat jocul si au creat destule emotii la poarta lui Beto. Nici la poata lui Borjan nu a fost liniste, elevii lui Jorge Costa avand grija sa mentina crescut nivelul de pericol in careul gazdelor.

Ocaziile s-au tinut lant la ambele porti, perioadele de dominare alternand cu o viteza mult peste media campionatului, ceea ce a crescut si gradul de pericol. Desi oportunitati de gol au fost destule, ambii portari au dat dovada de o forma excelenta si siguranta in interventii si au mentinut neschimbat scorul de la pauza.

Onlinesport: Irina Maxim



Vasluiul a dominat in inferioritate in fata CFR-ului