Liga 1

Victorie la pas a Otelului cu Vointa Sibiu

Otelul Galati si-a adus aminte ca mai stie si fotbal fara sa dea zidul la o parte la loviturile libere si s-a impus fara probleme, vineri seara, cu 3-0 pe teren propriu in fata Vointei Sibiu, in meciul de deschidere al etapei 24. Golurile glatenilor au fost marcate de Giurgiu, Pena si Antal, care au mai semnat si alte ocazii uriase de gol, insa portarul Miron a fost eroul sibienilor.

Dupa infrangerea cu cantec din Gruia, din etapa trecuta, Otelul a vurt sa dea din nou motive de bucurie propriilor suporteri, astfel ca a inceput cu acceleratia la podea meciul de pe teren propriu cu Vointa Sibiu. Dupa doar trei minute de la fluierul de start galatenii au si deschis scorul la o faza in care apararea sibienilor a fost surprinsa de o pasa a lui Viglianti spre Giurgiu. Acesta a preluat singur in centrul careului si a trimis mingea in plasa pe langa Miron.

Portarul oaspetilor a fost de fapt eroul echipei din Sibiu, Miron reusind sa limiteze proportiile unui scor ce putea deveni astronomic. Fara sa forteze, Otelul a controlat autoritar partida, a dictat aproape in permanenta ritmul de joc si si-a creat mai mereu ocazii la poarta adversa.

Doar inspre finalul primei reprize, profitand de o perioada scurta de respiro a galatenilor, au reusit sibienii sa se apropie mai mult de careul advers, insa Grahovac n-a prea avut emotii. In rest, otelarii au facut cam ce au vrut pe teren, iar in minutul 54 Marius Pena a dus scorul la 2-0 dupa ce a primit o pasa de pe stanga de la Ljubinkovic si a trimis usor lobat cu capul in diagonala, in plasa laterala.

Dupa alte minute de dominare categorica a otelarilor si de interventii fantastice ale portarului Miron, Otelul a dus scorul la 3-0 cu 5 minute inainte de finalul timpului regulamentar. Cel mai bun jucator al lui Dorinel Munteanu, Gabi Giurgiu, a scapat excelent pe contraatac, insa de aceasta data a dat dovada de un altruism rar intalnit si a pasat la Antal, care venise lansat din spate pentru a inscrie un gol cu dedicatie pentru sora lui.

Onlinesport: Irina Maxim
Foto: Ovidiu Boica



Victorie la pas a Otelului cu Vointa Sibiu