Liga 1

Craciunescu sare in apararea lui Chivulete: "A primit o suspendare prea mare"

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, a declarat, marti, într-o conferinta de presa, ca arbitrul Andrei Chivulete, care a oficiat la partida Petrolul Ploiesti - Vointa Sibiu, scor 4-1, a fost suspendat pe o perioada lunga de timp.
"Din sase decizii importante pe care le avea de luat, cinci au fost eronate, a primit o suspendare foarte mare", a spus Craciunescu.

Întrebat daca Andrei Chivulete a primit sase luni de suspendare, dupa cum a aparut în presa centrala, Craciunescu a raspuns: "Noi nici nu confirmam, nici nu infirmam. Chivulete e un arbitru tânar care poate progresa si terbuie sa înteleaga ca trebuie sa aiba picioare solide si sa atinga un nivel înalt de pregatire. În situatie de criza, masurile trebuie sa fie radicale, spre vârful sanctiunii. Când ne va reveni credibilitatea, vom putea lua alte masuri. Indiferent de blazonul sau pozitia pe care o are, ne vom desparti de el".

Jucatorii echipei Vointa Sibiu au vrut sa iasa de pe teren, dupa ce Andrei Chivulete a acordat un penaltiul din minutele de prelungire. Chivulete a dictat în minutul 90+2 al doilea penalti pentru Petrolul, dupa ce a mai acordat unul, în minutul 51, iar în minutul 60 a dictat unul pentru oaspeti.

Centralul a acordat cel de-al treilea penalti, pentru un fault asupra lui Komazec. Imediat dupa aceasta decizie a arbitrului, jucatorii Vointei Sibiu s-au îndreptat catre marginea terenului, pentru a-l parasi, ei fiind însa convinsi sa revina în aproximativ 30 de secunde. De asemenea, Chivulete l-a eliminat, gresit, pe jucatorul Claudiu Bunea pentru o intrare asupra lui Daniel Oprita.

La executarea penaltiului, de catre Oprita, portarul Danalache s-a întors cu spatele, ceea ce l-a determinat pe Chivulete sa îi acorde acestuia un cartonas galben si sa dicteze repetarea loviturii de la 11 metri. Aceasta a fost transformata de acelasi Oprita, Danalache stând nemiscat în poarta, cu fata la el.

Mediafax


Craciunescu sare in apararea lui Chivulete: "A primit o suspendare prea mare"