Liga 1

Belodedici: "Dan Petrescu este antrenorul momentului, iar Unirea echipa momentului"

Fostul international Miodrag Belodedici a declarat, joi, ca tehnicianul Dan Petrescu este antrenorul momentului, iar Unirea Urziceni echipa momentului in fotbalul romanesc, dupa performantele realizate in aceasta editie a Ligii Campionilor.

"Dan Petrescu este omul momentului. Unirea este echipa momentului, iar Dan Petrescu este antrenorul momentului. Trebuie sa ne mandrim cu echipa din Urziceni", a afirmat actualul director al Departamentului de copii si juniori din cadrul FRF.

La randul sau, antrenorul secund al echipei nationale, Bogdan Stelea, spune ca performantele Unirii Uriceni, formatie aflata foarte aproape de o calificare istorica in optimile de finala ale Ligii Campionilor, sunt strans legate de disciplina instaurata de Dan Petrescu in cadrul lotului, dar si de un context favorabil in grupa din care face parte. "N-am crezut nici eu ca o sa reuseasca. Sunt de felicitat! Au stiut sa fie ordonati, au stiut sa profite la maximum de faptul ca unele echipe au avut un nivel foarte scazut", a precizat Stelea.

Stelea si Belodedici au participat, joi, la o intalnire cu presa legata de programul Fitness Camp live, in cadrul caruia un tanar de 28 de ani petrece 12 ore pe zi, timp de sase saptamani, intr-o casa amenajata la Bucuresti Mall, avand un stil de viata sanatos. Andrei, aflat in acest program de doua saptamani, urmeaza o dieta conceputa de un nutritionist, efectueaza trei antrenamente pe zi si isi conduce propria afacere din casa de la mall.

Belodedici afirma ca nu ii este strain modul de viata al lui Andrei. "Ce face Andrei noi am facut vreo 26 de ani, cate trei antrenamente pe zi, pregatiri si iarna, si vara si am rezistat. Eu nu prea ma duc la sala, imi place sa ies in parc, in natura, la sala m-as duce doar pentru bicicleta. Eu de 2-3 ori pe saptamana joc fotbal, mai particip la antrenamente cu copiii...", a spus Belodedici.

Fostul fundas a declarat ca ii intelege intr-un fel pe fotbalistii care pierd noptile prin cluburi, dar a precizat ca acestia nu ar trebui sa exagereze cu astfel de iesiri. "E greu sa stai doua saptamani in cantonament, meciuri, sa dormi, sa te antrenezi, sa joci, sa studiezi adversarul... Cand iesi de acolo e foarte greu sa stai. Intr-un fel este normal, pentru ca si noi, si cei dinaintea noastra am mai iesit si am mai baut un sprit, un whiskey, pentru ca eram tineri. Nu e nicio problema daca ies de 2-3-4 ori la o discoteca, daca mai pierd o noapte pana la 3-4 dimineata, dar daca e incontinuu nu e bine", a mai spus el.

Paparazzii unui tabloid i-au surprins marti noapte pe jucatorii dinamovisti Ousmane N'Doye, Gabriel Tamas si Cosmin Moti iesind dintr-un club din centrul Bucurestiului, antrenorul formatiei dinamoviste, Cornle Talnar, declarand astazi ca cei trei vor suporta consecintele regulamentului de ordine interioara.

Belodedici considera ca pockerul si alte jocuri pe care fotbalistii le practica in cantonamente sunt inofensive pentru activitatea lor sportiva. "Pocker s-a jucat tot timpul, si rummy... Unii au jucat sah, altii table, e un mod de a-ti petrece timpul. Nu vad nicio problema in asta. Si noi jucam pocker si table. Cine vrea sa le interzica nu stie ce inseamna sportul si sportivul. Dar sa nu joci pocker pana la cinci dimineata, cu vinul si cu tigara. In rest, sunt foarte bune cand stai inchis 3-4 zile in cantonament. Noi jucam si ruleta, si sah, si table, rummy nu mai spun...", a conchis Miodrag Belodedici.

Mediafax



Belodedici: "Dan Petrescu este antrenorul momentului, iar Unirea echipa momentului"