Cupa Romaniei

Dinamo continua in Cupa dupa victoria la limita cu Petrolul

Dinamo s-a calificat cu mari emotii in semifinalele Cupei Romaniei dupa ce a trecut la limita de Petrolul Ploiesti in sferturi, intr-un meci cu destule controverse. Danciulescu a deschis scorul dupa un sfert de ora de joc, Petrolul a egalat dupa pauza dintr-un penalty contestat de dinamovisti, pentru ca Dinamo sa treaca iar in avantaj pe tabela in urma unui gol marcat intr-o faza controversata.

Petrolul a inceput meciul de parca ar fi fost un simplu antrenament. Total debusolati si cu o evolutie extrem de visatoare, petrolistii au fost calariti inca din start de o echipa dezinvolta a lui Dinamo. Elevii lui Ciobotariu doreau sa demonstreze ca au trecut peste esecul cu Steaua din campionat si ca se gandesc in acest meci numai si numai la Cupa Romaniei.

Deschiderea de scor a venit astfel repede, in minutul 15 Danciulescu trimitand mingea in poarta la o faza in care apararea lui Petrolul a parut complet anesteziata. Mai intai un sut al lui Marius Niculae a fost respins, apoi mingea s-a lovit de bara din dreapta de unde a sarit la Danciulescu, iar acesta nu a mai ratat.

Marius Niculae putea sa-si ia revansa pentru mingea trimisa in bara doua minute mai tarziu, insa de aceasta data reflexele lui Bornescu au iesit la rampa. Djakaridja Kone si-a creat si el o mare ocazie de gol in minutul 29, insa acelasi Bornescu a facut miracole si a respins sutul in diagonala al ivorianului care scapase singur in careu. Cu cinci minute inainte de pauza, Bornescu si-a salvat inca o data echipa cu o interventie excelenta in fata lui Liviu Ganea.

Prima repriza s-a incheiat cu o mare ocazie de gol a Petrolului la sutul superb al lui Komazec de la 20 de metri, pozitie centrala. Atacantul ploiestenilor a trimis insa putin peste transversala portii lui Balgradean.

Petrolul a inceput in forta repriza a doua si la doar un minut de la reluarea jocului Vali Negru a scos usor un penalty pentru ploiesteni, in urma unui duel cu Moti in careu. Adrian Borza a executat imparabil la vinclu de la punctul cu var si a restabilit egalitatea pe tabela.

Insa in minutul 56 Dinamo a revenit la conducere dupa o faza indelung contestata de ploiesteni. Dinamovistii au executat repede o lovitura libera, fara ca mingea sa fie oprita pe loc si in momentul cand jucatorii Petrolului credeau ca se va efectua o modificare in tabara dinamovista. Catalin Munteanu a pasat insa rapid la Danciulescu, acesta mai departe la Ganea, care a ramas singur cu Bornescu si a inscris.

Spre final meciul s-a incins mai mult. Dinamo cauta un gol care sa-i aduca linistea in ultimele minute, in timp ce Petrolul cauta cu disperare sa egaleze din nou. Enescu printr-un sut de la distanta si Mihai Roman printr-o foarfeca laterala spectaculoasa au amenintat poarta lui Balgradean, de cealalta parte, Danciulescu, Marius Niculae si Catalin Munteanu avand cateva sanse de a marca.

Pana la urma meciul s-a terminat fara sa se mai inscrie goluri, nu inainte ca Vali Negru sa fie eliminat dupa ce a vazut si al doilea cartonas galben in prelungiri.

Onlinesport: Irina Maxim



Dinamo continua in Cupa dupa victoria la limita cu Petrolul