Cupa Romaniei

Pandurii s-a calificat la penalty-uri cu Brasovul in sferturile Cupei

Desi a evoluat in superioritate numerica inca de la jumatatea primei reprize si a avut doi jucatori in plus in prelungiri, Pandurii Targu Jiu n-a reusit calificarea in sferturile de finala ale Cupei Romaniei decat la loviturile de departajare. Nici loteria penalty-uri n-a fost scutita de dramatism, doar cinci jucatori reusind sa inscrie. Brasovul a rezistat eroic in fata Pandurilor, insa a cazut psihic la penalty-uri, cand trei jucatori au sutat peste poarta.

Meciul a inceput sub semnul echilibrului, niciuna dintre cele doua echipe nereusind sa-si impuna ritmul de joc. Spectacolul fotbalistic a avut insa de suferit, partida avand multe momente de joc incalcit. Abia dupa 20 de minute in care s-au anihilat reciproc, cele doua formatii au reusit sa deschida mai mult jocul, odata cu uriasa ocazie ratata de Lemnaru.

Echilibrul numeric al meciuluiu a fost rupt in minutul 27 de o decizie prea drastica a lui Radu Petrescu, arbitrul acordand direct cartonas rosu pentru Bruno Madeira, in urma unui fault cu piciorul sus al acestuia la Nistor.

Cu un jucator in minus, Brasovul n-a mai avut altceva de facut decat sa spere ca va putea rezista pana la final. Elevii lui Daniel Isaila, trimis in tribune de arbitru pentru proteste la eliminarea lui Madeira, au schimbat tactica, incercand sa blochee orice tentativa de constructie a gorjenilor.

La fel de defensiv au jucat stegarii si in repriza secunda, desi cu trecerea timpului gorjenii au intensificat atacurile. Stromajer, Voiculet si, mai ales, Lemnaru au avut numeroase sanse de a decide soarta meciului, de Felgueiras a facut miracole intre buturi. Si Mingote a fost incercat din greu la cateva faze de contraatac ale brasovenilor, finalizate de Chipciu sau Cristescu.

Meciul a intrat astfel in prelungiri, niciuna dintre combatante nereusind sa inscrie. Trupa lui Grigoras s-a intrecut in greseli personale si colective, jocul gorjenilor pierzandu-si luciditatea in prelungiri. In minutul 109 Pandurii a mai primit o mana de ajutor, Distefano fiind si el eliminat pentru cumul de cartonase galbene. Dar nici cu doi jucatori in plus n-au reusit gazdele sa dea lovitura.

S-a ajuns astfel la lovituri de departajare, moment dramatic pentru ambele echipe. Doar Voiculet, Calin Cristea si Alexandru Maxim au reusit sa inscrie de la punctul cu var pentru Pandurii, in timp ce pentru Brasov au marcat doar Cristi Munteanu si Velayos. Un singur sut de la 11 metri a fost aparat de Felgueiras, celelalte executii fiind trimise incredibil peste poarta. Pandurii s-a calificat astfel in sferturile Cupei prin golul lui Alexandru Maxim.

Onlinesport: Irina Maxim



Pandurii s-a calificat la penalty-uri cu Brasovul in sferturile Cupei