Cupa Romaniei

Dolha duce Dinamo in semifinalele Cupei

Dinamo s-a calificat in semifinalele Cupei Romaniei dupa ce a eliminat pe U Craiova in Stefan cel Mare la penalty-uri. In timpul regulamentar de joc cele doua echipe au terminat la egalitate, scor 1-1, golurile fiind marcate de Mihai Dina (31') si Catalin Munteanu (66'). Fiecare echipa a avut cate un jucator eliminat, Craiova pe Dilevski (71') si Dinamo pe Liviu Ganea (79'). La penalty-uri pentru Dinamo au inscris Andrei Cristea, Catalin Munteanu si Adrian Cristea, in timp ce pentru Craiova a inscris doar Ologu. Dolha a aparat doua penalty-uri.
Dupa emotionantul moment al intonarii imnului Craiovei in aplauzele suporterilor dinamovisti din tribunele stadionului din Stefan cel Mare, cele doua echipe au revenit la rivalitatea istorica si au dat drumul jocului crancen si determinat.

Trupa lui Victor Piturca a avut prima ocazie de gol a meciului in primul minut de joc, dupa ce Mihai Dina a ramas singur cu Dolha in careu, dar a sutat pe langa poarta. Cu trecerea timpului, Dinamo a echilibrat situatia la mijlocul terenului si a inclinat usor terenul spre poarta lui Stanca.

Aici a fost aproape de gol Marius Alexe in minutul 10, sutul sau din intoarcere, dupa o pasa superba a lui Torje, fiind scos cu mari emotii de portarul Craiovei in lateral. Mingea a ajuns la Marius Nicuale care nu s-a descurcat in fata lui Dilevski. Dinamovistii au cerut penalty pentru un eventual fault al lui Dilevski, dar arbitrul Robert Dumitru a lasat jocul sa curga.

Dupa alte cinci minute de lupta apriga, cainii rosii au fost din nou aproape de deschiderea scorului, la o faza in care Liviu Ganea a fost gasit singur in careu cu o pasa lunga, dar lovitura sa de cap a fost previzibila si Stanca a retinut pe centrul portii. Tot Ganea putea sparge gheata cateva minute mai tarziu, dar n-a putut iesi cu mingea dintre trei adversari si a fost deposedat de Gaman.

Si pentru ca Dolha dadea semne ca se plictiseste, jocul s-a mutat apoi la cealalta poarta, unde Dorel Stoica a deviat in minutul 26 cu capul la o palma de bara din dreapta o centrare din extrema stanga. Tot Stoica a sutat pe poarta din lovitura libera dupa doar un minut, insa Dolha a cules mingea de pe jos. La fel de bine a intervenit portarul dinamovist la sutul puternic expediat de Wobay cu putin inainte de implinirea primei jumatati de ora de joc.

Insa Dolha n-a mai avut ce face la sutul lui Dina din minutul 31. Acesta a primit o pasa de exceptie de pe stanga de la Mihai Costea si a deschis scorul cu un sut sec sub transversala din cinci metri. Prima repriza nu s-a incheiat inainte ca dinamovistii sa mai ceara inca o data penalty, cu un  minut inainte de pauza, la o faza in care Adrian Cristea a cazut in careul advers.

Dupa pauza, dinamovistii au iesit cu alta forta de la vestiare, elevii lui Ioan Andone instalandu-se cu toata echipa in jumatatea adversa. Ocaziile s-au tinut lant la poarta lui Stanca, cea mai mare dintre ele fiind cea a lui Marius Niculae din minutul 54, cand atacantul cainilor a zguduit bara portii oltene cu o torpila de efect din marginea careului.

Pana la urma egalarea a venit de unde nu se asteptau oltenii. Vesnic pasator pe la echipele unde a evoluat, Catalin Munteanu a fost scapat din marcaj de fundasii olteni, a primit o pasa superba de la Margaritescu si a inscris cu o puternica lovitura de cap.

Obosita dupa travaliul la care a fost supusa si egalata la jumatatea reprizei secunde, Craiova a mai primit o lovitura in minutul 71. Singurul jucator avertizat din tabara olteana a mai primit un cartonas galben din partea lui Robert Dumitru, pentru o intrare periculoasa la Liviu Ganea, dar fara sa-l atinga pe atacantul dinamovist. Arbitrul a scos imediat cartonasul galben si apoi pe cel rosu, Dilevski fiind eliminat.

Chiar in inferioritate numerica, Craiova a reusit sa puna in pericol imens poarta dinamovistilor dupa doar doua minute. Dar Dina, scapat singur cu Dolha in careu dupa o pasa de exceptie de la Mihai Costea, a amanat prea mult sutul si portarul cainilor a intervenit salvator.

Egalitatea numerica s-a restabilit in minutul 79. Liviu Ganea a primit primul galben pentru un fault la Barboianu, atacantul vazand al doilea avertisment in acelasi minut, fara ca jocul sa fie reluat. Barboianu primea ingrijiri pe teren, oficialii Craiovei erau pe punctul sa intre in teren, spiritele s-au incins, si in toata nebunia Robert Dumitru a scos si al doilea galben pentru Ganea, probabil pentru proteste.

Cu terenul mai aerisit si cu spatii mai multe de patrundere, cele doua echipe n-au mai reusit sa inscrie pana la finalul timpului regulamentat, astfel ca meciul a intrat in prelungiri. Pe parcursul celor 30 de minute ale prelungirilor, cele doua echipe n-au reusit prea multe lucruri la poarta adversa, fiind mai atente sa nu primesca un gol fatal decat sa forteze in ofensiva. Abia in a doua repriza a prelungirilor au aparut si ocaziile, cate una de fiecare parte. Mai intai lobul lui Andrei Cristea a fost scos de Stanca de sub transversala, pentru ca la faza urmatoare Mihai Costea sa trimita la o palma de bara din stanga lui Dolha. Nu s-a inscris pana la final si meciul a ajuns la loteria penalty-urilor.

Andrei Cristea a executat primul, a tras in forta si a inscris, urmatorul fiind Gaman, insa sutul slab al acestuia a fost respins de Dolha. A urmat Catalin Munteanu, care si-a trecut in cont dubla, pentru ca apoi Barboianu sa trimita in transversala. Adrian Cristea a inscris apoi pentru Dinamo, Ologu a inscris singurul gol al Craiovei de la punctul cu var, pentru ca apoi Stanca sa apere sutul lui Bordeanu si Mihai Costea sa rateze ultima lovitura.

Dinamo Bucuresti: 12. Dolha - 16. Bordeanu, 21. D. Grigore, 4. Moti, 2. Diabate - 22. Torje, 26. Margaritescu (5. D. Kone '72), 20. Ad. Cristea, 10. Alexe (7. Munteanu '46) - 9. Niculae (17. An. Cristea '65), 19. Ganea. Antrenor: Ioan Andone.

Universitatea Craiova: 1. Stanca - 18. Dananae, 7. Gaman, 5. D. Stoica, 2. Barboianu - 13. Dilevski - 77. Wobay (25. Firtulescu '90+1), 23. Gargorov (3. Lopes '104), 30. Prepelita (8. Ologu '90+1), 20. Dina - 9. M. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonase galbene: Torje '17, Moti '63, Ganea '77 / Dilevski '58, '71.

Cartonase rosii: Ganea '78 / Dilevski '71.

Arbitri: Robert Dumitru (central) - Cristian Nica, Eduard Dumitrescu (asistenti) - Dragos Istrate (rezerva).

Onlinesport: Irina Maxim


Dolha duce Dinamo in semifinalele Cupei