Cupa Romaniei

Brasovul este prima semifinalista a Cupei

FC Brasov s-a calificat fara emotii in semifinalel Cupei Romaniei dupa ce a invins pe teren propriu Gloria Bistrita cu un categoric 3-0, golurile fiind marcate de Hadnagy, Zaharia, in prima repriza, si Ilyes din penalty in partea secunda.
Brasovenii au rezolvat meciul cu Gloria Bistrita din sferturile Cupei inca din minutul 5, cand Attila Hadnagy a deschis scorul cu o lovitura de cap din centrarea trimisa de pe dreapta de Duarte.

Partea dreapta a ofensivei gazdelor a fost principala arma a formatiei antrenate de Viorel Moldovan,Rui Duarte si Roman facand numeroase incursiuni periculoase in banda dreapta. Tot de pe acea parte a pornit si faza din minutul 24, cand bistritenii au fost salvati de bara la o serie de trei suturi consecutive ale brasovenilor.

La cateva minute distanta, tabela de marcaj a fost modificata din nou, tot de gazde si tot cu capul, de aceasta data Catalin Munteanu l-a gasit perfect pe Zaharia in marginea careului mic. Minutul 36 putea aduce al treilea gol al Brasovului, insa sutul lui Hadnagy, scapat singur de la limita offside-ului, a intalnit plasa laterala.

A treia reusita a Brasovului a venit, totusi, dupa pauza. La un sfert de ora de la reluarea meciului, Ilyes a patruns in careul advers pe dreapta, a fost ajuns din spate de Sanmartean care l-a jenat suficient cat brasoveanul sa fie impiedicat, iar Marius Avram a aratat fara dubiu punctul cu var. Tot Ilyes a executat de la 11 metri si l-a invins pentru a treia oara pe Albut.

Cea mai periculoasa faza a oaspetilor a venit abia in minutul 68, la o lovitura libera executata periculos din marginea careului, insa Dani Coman a fost pe faza si a scos de langa bara. La faza imediat urmatoare, Sburlea a scapat pe contraatac, insa, ajuns din spate de Homei, a fost deposedat in preajma portii, faza la care fundasul Gloriei s-a accidentat, moment in care Florin Halagian efectuase toate schimbarile.

Pana la urma medicii Bistritei au facut eforturi ca Gloria sa nu ramana in inferioritate numerica la o asemenea diferenta de scor. Insa cei care au dominat pana la final au fost tot brasovenii, in ciuda straduintei bistritenilor de a inscrie macar golul de onoare.

Comentariul LIVE al meciului

Onlinesport: Irina Maxim


Brasovul este prima semifinalista a Cupei