Cupa Romaniei

Bibiskov, groparul Stelei la Bistrita. Gloria merge in sferturi

Gloria Bistrita s-a calificat, miercuri seara, in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, dupa ce a invins pe Steaua Bucuresti, cu 5-4, in urma executarii loviturilor de departajare. Bulgarul Krum Bibiskov a fost singurul jucator care a ratat de la punctul cu var. La capatul celor 120 minute de joc scorul a fost egal, 0-0. Onicas si Dinu Sanmartean au fost eliminati in finalul meciului.
Ambele echipe au inceput decis partida, cu actiuni energice in cele doua jumatati de teren. Cu Plesan si Ovidiu Petre in centrul liniei de mijloc, Steaua a contat mai mult pe cele doua extreme, unde Ochirosii si Szekely au alimentat cu pase cele doua varfuri. Gloria a replicat prin contraatacuri taioase, Hora si Keita fiind principalele pericole pentru poarta lui Tatarusanu.

Prima ocazie insemnata s-a produs in minutul 11, cand Surdu a patruns in careul bistritean, dar sutul sau a trecut pe langa poarta. Sapte minute mai tarziu la finalizare a aparut Dayro Moreno, sutul acestuia fiind retinu de Albut.

Capitan al Stelei la revenirea printre titularii formatiei din Ghencea, Ovidiu Petre a reluat cu capul in minutul 29 spre poarta adversa, dupa un corner executat de Szekely de pe stanga.

La faza imediat urmatoare Homei a trimis o pasa de 30 metri pentru Keita, acesta l-a depasit usor pe Ochirosii si a sutat in Tatarusanu. Gloria si-a aratat din nou apetitul ofensiv doua minute mai tarziu, cand Hora a patruns in careu pe stanga, dar nu a reusit sa reia decisiv in duel cu Tudose.

In ultimul minut al primei reprize bistritenii au trecut din nou pe langa deschiderea scorului, lovitura de cap a varfului Tibor Moldovan fiind scoasa de sub transversala de Tatarusanu.

Partea secunda a debutat sub semnul prudentei, primele ocazii fiind trecute in contul Stelei in minutele 60 si 63. Mai intai a fost sutul lui Szekely, care a trecut pe langa poarta, dupa care noul intrat Grzelak trimitand la randul sau in afara cadrului portii.

Minutul 69 a adus o noua ocazie in dreptul Stelei, fundasul Rada reluand pe jos in urma unui corner, doar reflexul lui Velcovici facand ca tabela sa ramana nemodificata.

Dayro Moreno s-a dovedit egoist in minutul 78, cand a sutat pe langa poarta dupa o incursiune pe dreapta, atacantul columbian avand si varianta unei pase in fata portii pentru o eventuala reluare a lui Bibiskov.

Cu opt minute inaintea epuizarii timpului regulamentar Onicas si-a pierdut controlul, fiind eliminat de centralul Istvan Kovacs dupa ce l-a lovit fara minge pe Borbely.

Gloria a ratat o mare ocazie de gol in minutul 84, sutul lui Keita de pe dreapta fiind deviat spre poarta de Rada. Interventia salvatoare a lui Tatarusanu a pastrat scorul egal.

Dupa 90 minute fara gol s-a intrat in prelungiri, gazdele avand prima sansa de gol. Borbely a patruns in careul stelist, dar sutul sau a fost aparat de Tatarusanu.

Dinu Sanmartean a primit al doilea gol in minutul 103 si astfel echilibrul numeric a fost restabilit pe teren. Dupa doar doua minute Bicfalvi a ratat cea mai mare ocazie a meciului, sutand in bara portii lui Albut de la 20 metri. Portarul bistritean a ramas fara reactie intre buturile portii sale.

In cele din urma a fost nevoie de loteria penaltyurilor pentru departajarea celor doua formatii, bulgarul Bibiskov fiind singurul jucator care a ratat executia de la 11 metri.

Pentru Gloria Bistrita au marcat: Borbely, Nastase, Saceanu, Hora si Coroian.

Szekely, Baciu, Plesan si Dayro Moreno au fost marcatorii Stelei.

Echipa din Ghencea ramane in continuare in afara fazelor superioare ale Cupei Romaniei, trofeu castigat ultima data de Steaua in 1999.

Gloria Bistrita: 22. Albut - 20. Homei, 4. V. Nastase, 7. Coroian, 27. D. Sanmartean - 14. Achim, 5. Velcovici - 9. Keita, 28. Tarnavean (17. Saceanu '65), 24. Hora - 21. T. Moldovan (12. Borbely '46). Antrenor: Marian Pana.

Steaua: 12. Tatarusanu - 15. Tudose, 17. Baciu, 5. Rada - 7. Szekely, 22. Plesan, 8. Ov. Petre (26. Bicfalvi '46), 21. Ochirosii (25. Onicas '36) - 11. Surdu (10. Grzelak '58), 23. Dayro Moreno - 99. Bibiskov. Antrenor: Mihai Stoichita.

Cartonase galbene: Velcovici '25, D. Sanmartean '64, '102, V. Nastase '90+1, Borbely '95 / Ochirosii '15, Plesan '19, Surdu '19, Bibiskov '76, Grzelak '80, Dayro Moreno '110

Cartonase rosii: D. Sanmartean '102 / Onicas '81

La meci au asistat aproximativ 7.000 de spectatori, dintre care 200 de sustinatori ai formatiei Steaua.

Onlinesport: Dumitru Stircu




Bibiskov, groparul Stelei la Bistrita. Gloria merge in sferturi