Baschet

Inceput fulminant de Euroliga: Olympiakos face scor cu Real Madrid

Arena Pacii si Prieteniei din Atena s-a dovedit neincapatoare, luni seara, pentru partida inaugurala a noului sezon al Euroligii masculine de baschet. Gazdele de la Olympiakos au intalnit pe Real Madrid intr-un meci de cinci stele, la finalul caruia elenii s-au impus cu 82-66 (36-35).
Pentru prima data in ultimii zece ani cele doua echipe au deschis sezonul in Euroliga, la 16 octombrie 2000 Real Madrid impunandu-se, pe teren propriu, in fata lui Olympiakos Pireu, scor 75-73.

Nu a fost cazul insa de aceasta data pentru madrileni sa obtina o noua victorie, elevii lui Ettore Messina reusind sa tina piept alb-rosilor doar in primele trei sferturi.

Fara prezenta in Final Four-ul competitiei in ultimii 14 ani, Real Madrid a tinut aproape de Olympiakos in prima jumatate a meciului, reusind chiar sa preia conducerea pe tabela in sfertul secund, scor 28-19, dupa o serie de noua puncte consecutive care l-au avut in prim plan pe Felipe Reyes.

Replica celor de la Olympiakos nu a intarziat sa apara, jucatorii lui Dusan Iukovic, cel care a adus in 1997 primul si singurul titlu continental major pentru greci, intorcand rezultatul la 36-35 inaintea pauzei mari, dupa 11 punte marcate la rand.

Ioannis Bouroussis (16 puncte si 7 recuperari) a fost liderul grecilor, care aveau sa se delantuie in a doua parte a meciului. Ultimele zece minute efective au inceput cu un avans de sase puncte in favoarea amfitrionilor, dar contraatacurile devastatoare si actiunile ofensive purtate in mare viteza au facut ca madrilenii sa incaseze cos dupa cos.

Ante Tomic a intrerupt seria pozitiva de 15 puncte a gazdelor cu un cos de sub panou, dupa care echipa spaniola de noua ori campioana europeana a schitat o revenire.

Sase puncte consecutive pentru oamenii lui Messina, un antrenor care a castigat de patri ori Euroliga cu doua echipe diferite, Kinder Bologna si CSKA Moscova.

S-a terminat 82-66 cu o aruncare de trei puncte a lui Vassilis Spanoulis, jucator care a incheiat meciul cu 16 puncte.

Cel mai bun marcator de la Real Madrid a fost Sergio Lull (18 puncte), acesta fiind urmat de Carlos Suarez (12 puncte) si Ante Tomic (10 puncte).

Miercuri si joi sunt programate urmatoarele meciuri din prima etapa a sezonului regulat al Euroligii:

Miercuri
BC Khimki vs. Asseco Prokom    
Fenerbahce Ulker vs. Lietuvos Rytas
Union Olimpija vs. Efes Pilsen    
Virtus Roma vs. Brose Baskets    

Joi
CSKA Moscova vs. AJ Milano    
Zalgiris vs. Partizan
Caja Laboral vs. Maccabi Electra    
Unicaja vs. Spirou Charleroi    
Regal Barcelona vs. Cibona    
Power Elec. vs. Panathinaikos    
Montepaschi vs. Cholet Basket    

Onlinesport: Dumitru Stircu


Inceput fulminant de Euroliga: Olympiakos face scor cu Real Madrid