Baschet

Barcelona, Partizan, CSKA si Olympiakos in Final Four

Seara de joi a clarificat situatia in cele patru sferturi de finala ale Euroligii masculine de baschet, echipele calificate in Final Four fiind Regal Barcelona, Partizan Belgrad, Caja Laboral si Olympiakos PIreu.
Catalanii de la Barcelona au castigat cu 3-1 seria disputata impotriva rivalei istorice Real Madrid, formatia blaugrana impunandu-se pentru a doua oara consecutiv pe terenul din capitala Spaniei.

A fost 84-78 la finalul meciului din Palacio Vistalegre, spre dezamagirea celor 13.700 madrileni prezenti in tribune.

Cel mai bun marcator al meciului a fost Juan Carlos Navarro (21 puncte), in timp ce de la gazde rolul de cosgeter i-a revenit lui Felipe Reyer, autor a 11 puncte.

Victorie clara pentru Partizan Belgrad in meciul patru cu Maccabi Electra Tel-Aviv, scor 76-67, Bo McCalebb (19 puncte) si Dusan Kecman (12 puncte) fiind principalii marcatori de la gazde.

La meciul din Beograd Arena au asistat 21.367 spectatori, jocul desfasurandu-se cu casa inchisa.

In pofida celor 23 puncte marcate de Fernando San Emeterio, spaniolii de la Caja Laboral au esuat in tentativa de a trimite in meciul decisiv sfertul de finala cu CSKA Moscova.

Multipla campioana a Rusiei s-a impus cu 74-70, obtinand calificarea in Final Four, J.R.Holden (19 puncte) si Sasa Kaun (18 puncte) fiind cei mai buni marcatori ai oaspetilor.

Minunea de la Sopot nu a durat decat doua zile, formatia locala Asseco Prokom nereusind sa egaleze situatia la doi in confruntarea cu Olympiakos Pireu. Grecii s-au impus detasat, cu 86-70, dupa ce pierdusera precedenta intalnire la o diferenta de trei puncte.

Americanul Josh Childress de la echipa elena a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 22 puncte, in timp ce de la gazde s-a remarcat un alt baschetbalist de peste ocean, dar cu nume de masina romaneasca, David Logan, cu 18 puncte.

Semifinalele Euroligii programeaza pe 7 mai urmatoarele dispute: Regal Barcelona-CSKA Moscova si Olympiakos Pireu-Partizan Belgrad.

Turneul final al Euroligii va avea loc la Paris.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Barcelona, Partizan, CSKA si Olympiakos in Final Four