Baschet

El Clasico Barcelona-Real Madrid cap de afis in sferturile Euroligii

Ultimele meciuri programate in faza Top 16 a celei mai importante intreceri continentale au dus la configurarea sferturilor de finala, Caja Laboral (Spania) si Partizan Belgrad (Serbia) fiind echipele care au prin in extremis un loc intre cele mai bune opt echipe ale continentului.
Echipa iberica a avut nevoie de prelungiri pentru a se impune, pe teren propriu, in fata croatilor de la Cibona Zagreb, la finalul timpului regulamentar scorul fiind egal, 78-78.

In cele din urma formatia din Vitoria s-a impus cu 102-90, bosniacul Mirza Telelovic fiind cosgeterul intalnirii, cu 25 puncte marcate in mai bine de 40 minute petrecute pe teren.

Desi invinsa la Barcelona de formatia locala Regal FC, cu 82-64, Partizan Belgrad s-a calificat in sferturi gratie victoriei repurtate de Panatinaikos Atena, pe teren propriu, in fata celor de la Maroussi BC, scor 82-79, campioana din 2009 parasind cu fruntea sus competitia.

Real Madrid a pierdut meciul decisiv pentru castigarea Grupei B in fata israelienilor de la Maccabi, scor 66-64, astfel ca formatia din capitala Spania va da piept in sferturi cu marea rivala iberica Barcelona, catalanii avand de partea lor avantajul terenului propriu in cele cinci dispute programate.

Tabloul sferturilor de finala arata astfel:

Regal FC Barcelona-Real Madrid

Maccabi Tel-Aviv - Partizan Belgrad

Olympiakos Pireu - Asseko Prokom

CSKA Moscova - Caja Laboral


Sferturile de finala se vor disputa dupa sistemul cel mai bun din cinci jocuri, Barcelona, Maccabi, Olympiakos si CSKA avand de disputa trei meciuri pe teren propriu fiind castigatoarele celor patru grupe din Top 16.

Cele cinci meciuri sunt programate pe 23, 25, 30 martie, 1 si 7 aprilie.

Onlinesport


El Clasico Barcelona-Real Madrid cap de afis in sferturile Euroligii