Baschet

Olympiakos, singura echipa neinvinsa dupa cinci meciuri in Top 16

Echipa greaca Olympiakos Pireu si-a pastrat invincibilitatea si dupa a cincea runda a Top 16, invingand pe teren propriu formatia spanila Caja Laboral, fosta Tau Ceramica, scor 102-85.
Primul sfert a fost adjudecat de jucatorii din Vitoria, cu 29-22, dar la pauza mare elenii au intrat la cabine cu avantaj de patru puncte, scor 49-45.

Diferenta s-a facut in sfertul al treilea, cand elenii au realizat un tur de forta, impunandu-se cu 31-16. Sfertul patru s-a terminat cu 24-22 in favoarea spaniolilor, prea putin insa pentru a mai intoarce rezultatul final.

Cu 20 puncte si 10 recuperari, Josh Childress a fost cel mai bun jucator de la Olympiakos, in timp ce de la oaspeti s-a remarcat Mirza Telelovic, cu 25 puncte si 9 recuperari.

In cealalta partida a Grupei H, croatii de la Cibona Zagreb au obtinut prima victorie in Top 16, depasind in fata propriilor suporteri pe rusii de la BC Khimki, cu 82-63.

Pentru locul secund in clasament, care asigura prezenta in sferturile de finala ale Euroligii, se vor lupta Khimki si Caja Laboral. Spaniolii primesc vizita celor de la Cibona, iar rusii din regiunea Moscova vor fi gazde pentru intalnirea cu liderul Olympiakos.

Orgoliul grecilor a invins pasiunea sarbilor

Peste opt mii de spectatori au asistat in sala Pionir din Belgrad la meciul dintre echipa favorita, Partizan, si campioana en-titre Panatinaikos Atena.

Fara victori in Top 16, elenii pregatiti de Zeljko Obradovic i-au privat pe sarbi de obtinerea calificarii in sferturi, castigand detasat, cu 82-66.

Echilibrul meciului s-a rupt in sfertul al treilea, dupa ce la pauza mare grecii conduceau cu 35-32. La adapostul a 10 puncte, verzii din Atena au facut spectacol in ultima parte a meciului, americanii Drew Nicholas, Mike Batiste si Marcus Haislip fiind principalii marcatori pentru PAO.

In aceste conditii, cei de la Partizan au nevoie de victorie pe terenul liderului Regal Barcelona, pe 11 martie, in ultima etapa a Top 16, pentru a fi siguri de calificarea in sferturi, pozitia secunda fiind vizata si de Maroussi BC.

Real Madrid in glorie pe Bosfor

Meci dramatic la Istanbul, unde Real Madrid a obtinut calificarea in sferturi, depasind echipa locala Efes Pilsen, cu 77-75, in fata a peste unsprezece mii de turci fanatici.

Primele doua sferturi au apartinut madrilenilor, care au intrat la pauza mare cu avantaj consistent, scor 44-29.

Elevii lui Ergin Ataman au iesit cu o alta conceptie de joc in partea secunda, castigand sfertul trei cu 23-12, astfel ca la inceputul ultimei parti echipa spaniola mai avea doar un avantaj infim de patru puncte.

Cu 16 puncte si 11 recuperari, Jorge Garbajosa si-a valorificat din plin experienta si talentul, contribuind decisiv la obtinerea victoriei de catre Real Madrid.

De la formatia turca cei mai buni marcatori au fost Mario Kasun si Charles Smith, fiecare cu 13 puncte in cont.

Inaintea ultimei runde din To 16 se cunosc deja sase din cele opt sfertfinaliste: Regal FC Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Real Madrid, CSKA Moscova, Asseco Prokom si Olympiakos Pireu.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Olympiakos, singura echipa neinvinsa dupa cinci meciuri in Top 16