Baschet

Succes istoric pentru Partizan in Euroliga

A doua etapa a sezonului 2008-09 al Euroligii masculine de baschet a programat, miercuri seara, patru partide, cea mai atractiva dintre acestea disputandu-se la Belgrad, intre Partizand din localitate si Real Madrid.
Pentru prima data in istorie, multipla campioana a Serbiei a reusit victoria in fata marelui nume din baschetul spaniol si continental, scor 81-77, la capatul unei reveniri formidabile in ultimul sfert.

Cu un joc foarte bun din partea lui Milenko Tepic si Aleksandar Rasic, Partizan a condus ostilitatile in prima repriza, la pauza mare avand avantaj de sase puncte, 44-38.

Madrilenii au avut un inceput fulminant de sfert trei, reusind 13 puncte la zero, astfel ca balanta s-a inclinat in fata spaniolilor pentru prima data in meciului din Pionir Arena.

Finalul a fost unul nerecomandat cardiacilor, faultul comis de Hosley asupra lui Tripkovic dovedindu-se a fi momentul hotarator al unui meci foarte disputat si spectaculos.

Rasic a incheiat partida cu 18 puncte, fiind rumat de Tepic (16 puncte) si Velickovic (13 puncte). Cel mai bun marcator al spaniolilor si chiar al meciului a fost Sergio Llull, cu 19 puncte.

Intr-un alt meci, Efes Pilsen Istanbul a invins in deplasare pe Armani Jeans Milano, cu 81-71, in pofida celor 20 de puncte marcate de David Hawkins de la gazde.

Polonezii de la Assecco Prokom Sopot au inregistrat prima victorie in Grupa B, trecand pe teren propriu de francezii de la Sluc Nancy, cu un categoric 91-62. Americanul Daniel Ewing a fost cel mai bun marcator al serii, cu 32 de puncte.

Campioana CSKA Moscova a invins in deplasare pe Panionios, scor 86-52, Lorbek (17 puncte) si Zisis (14 puncte) fiind cei mai buni marcatori ai invingatorilor.

Joi sunt programate celelalte meciuri ale rundei secunde, dupa urmatorul program:

Zalgiris vs. Montepaschi Siena      19:45
Fenerbahce Ulker vs. Alba Berlin     20:15
Olympiacos vs. Unicaja             20:45
Maccabi Electra vs. Air Avellino     21:00
Le Mans vs. Cibona Zagreb        21:30
Regal FC Barcelona vs. Panathinaikos     21:30
Union Olimpija vs. Tau Ceramica     21:30
Lottomatica Roma vs. DKV Joventut     22:00

Onlinesport: Dumitru Stircu


Succes istoric pentru Partizan in Euroliga