Baschet

U Mobitelco Cluj a castigat meciul patru al finalei Diviziei A si conduce cu 3-1

Vicecampioana U Mobitelco BT Cluj a învins duminica, pe teren propriu, campioana CSU Ploiesti, scor 84-76 (41-38), în meciul patru al finalei Diviziei A, în care conduce cu 3-1 la general.

"Am pierdut ambele meciuri de la Cluj pe greselile noastre, asa ca trebuie sa mergem acasa sa punem la punct detaliile care nu au fost executate corect pentru meciul urmator. Niciuna din echipe nu a jucat bine, iar daca pot spune asa a câstigat cea care a jucat mai putin rau. Trebuie sa fim uniti si am încredere ca putem învinge si în meciul cinci acasa si înca o data la Cluj pentru a egala scorul", a declarat jucatorul echipei CSU Ploiesti, Levente Szijarto.

Kyndall Dykes, de la U Mobitelco Cluj, considera ca meciul de duminica a fost cel mai important al seriei: "Nici nu pot vorbi de emotie dar cred ca acest meci a fost cel mai important din întreaga serie, nu doar pentru ca am câstigat ci pentru ca a fost uniti. Mai avem un singur pas pâna la titlu, ca sa-l luam".

Presedintele echipei U Mobitelco Cluj, Valentin Nica, a declarat pentru MEDIAFAX ca asteapta organele statului sa îsi faca datoria, având în vedere ce s-a întâmplat în meciul patru. "Am vazut meciul fara grai si la asa hotie cum a fost în meciul patru ma astept ca DNA si organele statului sa-si fac datoria, ma refer aici si la echipa din Ploiesti si la arbitri. De câtiva ani buni sustin echipa cu banii familiei mele, dar într-un sport din care nu se câstiga bani, asa cum e baschetul, nu e permis sa se faca mafie", a afirmat Nica.

Marcatori:

U Mobitelco BT Cluj: Morris 21 puncte, Krstanovici 20, Dykes 15, Thomson 12, Silvasan 10, Cuici 6.

CSU Ploiesti: Szijarto 17, Burlacu 16, Tudor 10, Mack 10, Quarraan 10, Westrol 8, Ford 5.

La meci au asistat aproximativ 4.000 de spectatori. La final, fanii si banca clujeana au contestat numeroase decizii de arbitraj ale trioului Grigoras - Serban - Faur.

Ultimele trei partide ale finalei se vor derula alternativ, la Ploiesti (28 mai), Cluj (1 iunie) si Ploiesti (5 iunie), prima echipa care va aduna patru victorii obtinând titlul de campioana. CSU Ploiesti ar urma sa-si treaca în palmares al 8-lea trofeu consecutiv, în timp ce U Mobitelco BT Cluj ar cuceri titlul pentru a patra oara titlul, la 15 ani de la ultima performanta similara.

Cele doua echipe se confrunta în finala pentru a patra oara în ultimele sase sezoane, prahovenii având câstig de cauza de fiecare data. În sezonul 2007-2008, campioana a fost decisa, în premiera pentru baschetul românesc, în meciul sapte.

Medaliile de bronz ale sezonului au fost cucerite de Steaua Turabo Bucuresti, care a învins Gaz Metan Medias, cu 2-0 la general.

Mediafax



U Mobitelco Cluj a castigat meciul patru al finalei Diviziei A si conduce cu 3-1