Baschet

Patronul echipei de baschet Asesoft preia televiziunea Realitatea

Iesit din inchisoare probabil cu deal-ul "te lasi de televiziune sau revii dupa gratii", Sorin Ovidiu Vantu a vandut rapid Realitatea TV. Compania care a cumparat-o este Asesoft, patronata de Sebastian Ghita, omul de care are si echipa de baschet din Ploiesti. Ghita a platit 75 de milioane de euro pentru Realitatea, a preluat datoriile de 25 de milioane de euro si s-a intalnit astazi cu angajatii postului pe care i-a asigurat ca le va creste salariile. Ghita are o pozitie incerta ca orientare politica, fiind cu un picior in PSD, dar se pare si cu unul langa Traian Basescu.
Ghita este considerat pe de o parte apropiat al Victor Ponta, fiind membru PSD. El este omul care a organizat Congresul la care Ponta a fost impins la presedintia partidului.

Insa, contractele multimilionare pe care le are cu statul roman ii fac pe altii sa il vada un apropiat al lui Traian Basescu. Ghita a fost  în anul electoral unul dintre principalii sponsori ai PDL, dupa cum au aratat datele financiare, publicate pe 31 martie 2010 în Monitorul Oficial.

Cifra de afaceri a grupului Asesoft s-a ridicat anul trecut la circa 300 milioane de euro, iar pentru acest an Sebastian Ghita mizeaza pe afaceri de 350 milioane de euro.

Potrivit Forbes 500 miliardari, Sebastian Ghita detine o avere de 36-38 milioane de euro si are afaceri in IT, retail online, vinificatie, imobiliare si mass-media. In luna septembrie a acestui an, Asesoft a preluat si un pachet de 60% din actiunile Flanco.

Pentru angajatii Realitatea aceasta preluare este un pas inainte, pentru ca ei aveau salarii neplatite, pe langa ca le fusesera micsorate. Ghita a promis plata la timp, precum si o crestere cu 7%.

Iata comunicatul de presa trimis de Asesoft legat de preluarea Realitatea TV:

"Astazi, 25.10.2010, compania noastra a decis preluarea managementului grupului Realitatea Media. În acest mod, compania Asesoft, cunoscuta atât pe piata interna, cât si pe plan international pentru calitatea serviciilor informatice, vine în întâmpinarea nevoii Realitatea TV de retehnologizare în vederea trecerii la emisia HD (high-definition)", se arata într-un comunicat remis de compania Asesoft.

Compania noastra va încerca astfel sa raspunda noilor provocari tehnice si editoriale pe care evolutia industriei media la nivel mondial le reclama. Asesoft este convinsa ca investitia de 75 de milioane de euro pe care o va face în decurs de cinci ani în modernizarea si dezvoltarea operatiunilor internationale ale Realitatea Media va reusi sa genereze o rata a profitului de circa 35%, rezultat peste media europeana a acestei industrii", se mai spune în comunicat.


Patronul echipei de baschet Asesoft preia televiziunea Realitatea