Baschet

Nationala de baschet masculin, infrangere in Luxemburg

Nationala de baschet masculin a României a fost învinsa, joi, în deplasare, în meciul amical cu reprezentativa Luxemburgului, scor 99-95, dupa prelungiri, în pregatirea preliminariilor Campionatului European din 2011.

Principalii marcatori ai României au fost Vlad Moldoveanu, 24 puncte si 12 recuperari, respectiv Ionut Dragusin, cu 19 puncte si 14 recuperari.

Reprezentativa antrenata de americanul Carl John Neumann a acumulat sapte înfrângeri pâna la meciul din Luxemburg, rezultatele fiind urmatoarele: 60-100 si 65-75, cu Slovacia, 68-75 cu Georgia, 63-80 cu Ucraina, 78-88 cu Belarus, 73-89 si 73-96, cu Bulgaria.

Vineri, de la aceeasi ora (20.00), tricolorii vor disputa ultimul meci amical înaintea celor oficiale din preliminariile CE din 2011 (Divizia B). Echipa României va ajunge sâmbata seara la Cluj, unde mai are programate sase antrenamente, pentru ca în 11 august sa debuteze în compania Suediei, în grupa B.

Noua campanie de calificare în primul esalon european ar putea fi ultima de acest fel, având în vedere ca FIBA Europe a anuntat ca pentru CE din 2013 se va schimba sistemul de calificare, fara doua divizii valorice, dupa ce numarul echipelor participante a fost marit de la 16 la 24.

În preliminariile Campionatului European din 2011 (Divizia B), nationala tricolora va evolua în grupa B, alaturi de echipele Suediei, Albaniei, Azerbaidjan si Belarus.

Programul meciurilor tur ale nationalei României în grupa B:

11 august – România-Suedia (la Cluj)

14 august – Albania-România

17 august – România-Azerbaidjan (la Brasov)

21 august – Belarus-România.

Câstigatoarea fiecareia din cele trei grupe, plus echipa cu cea mai buna linie de clasament de pe locul secund, vor evolua apoi în Turneul Final Four, finalistele urmând sa promoveze în Divizia A valorica.

Mediafax



Nationala de baschet masculin, infrangere in Luxemburg