Baschet

Catalin Burlacu de la CSU Ploiesti, sub investigatie de dopaj

Baschetbalistul Catalin Burlacu, al echipei campioane la baschet masculin CSU Ploiesti, se afla sub investigatie de dopaj si va fi audiat joi, la comisia de specialitate a Agentiei Nationale Anti-Doping (ANAD).

La finalul meciului trei, de miercuri, din finala Diviziei A la baschet masculin, câstigata pe teren propriu de CSU Ploiesti în fata formatiei "U" Mobitelco Cluj (scor 83-77), jucatorii ambelor echipe au intrat la testarea antidoping, fapt unic în istoria sportului românesc.

Secretarul general al FR Baschet, Dan Berceanu a declarat, pentru MEDIAFAX, la finalul meciului: "Exista un caz de dopaj la CSU Ploiesti, al unui jucator, nu vreau sa dau numele, nu permit regulamentele. Acest jucator va fi audiat mâine la comisiile ANAD. Dupa ora 15.00, astazi, la sediul federatiei, a sosit o adresa, prin care se specifica faptul ca jucatorul respectiv nu trebuie sa participe la jocul din aceasta seara, fiind sub investigatie. Eu eram în drum spre Ploiesti, iar când am ajuns am înmânat adresa presedintelui CSU Ploiesti, Alex Iacobescu, si am prezentat-o si observatorului meciului", a explicat Dan Berceanu.

Berceanu a detaliat acest caz: "Totul a început mai devreme, când echipa din Cluj a cerut ANAD, nu stiu daca marti sau astazi, o expertiza antidoping pentru cinci jucatori ploiesteni. Ne-au trimis o copie si la federatie, dar ANAD a raspuns clubului din Cluj ca nu poate cere teste antidoping decât pentru propriii jucatori sau daca au informatii foarte clare despre jucatori din echipa adversa. În cazul echipelor, se testeaza un numar egal de jucatori de la fiecare, astfel ca federatia a considerat ca este corect sa se faca un control asupra unui numar de câte 7 jucatori de la fiecare echipa, iar conform regulamentului se face prin tragere la sorti. Probabil s-au facut presiuni, nu cunosc amanunte, cert este ca s-a prezentat reprezentantul ANAD, care a anuntat ca va avea loc un control pentru toti jucatorii. Nici nu erau 12 în fiecare echipa, din ce îmi amintesc, Ploiesti avea 11 pe foaia de joc, iar Cluj, 10. Probabil, s-a convenit pentru câte 10 jucatori, ca numar egal, nu mai stiu amanunte, deja sunt în drum spre Bucuresti. Sunt surprins de decizie, pentru ca un jucator trebuie audiat mai întâi, pentru a se dicta o suspendare, asa cum s-a întâmplat înaintea meciului din aceasta seara. În adresa primita de la ANAD, citez din memorie, se spunea ca jucatorul X se afla sub investigatie si nu are drept de joc. Vom merge la audierea de mâine si vom vedea ce se va întâmpla, dar jucatorul poate cere deschiderea probei B si abia atunci se va lua o decizie finala", a declarat Dan Berceanu, pentru MEDIAFAX. "

Observatorul partidei, Ion Olaru, a afirmat ca nu a întâlnit-o un astfel de caz în toata activitatea mea. "Am fost anuntat de reprezentantul federatiei, Dan Berceanu, înaintea începerii meciului, ca va avea loc un test antidoping pentru toti jucatorii la final si ca un jucator de la CSU Ploiesti nu are drept de joc. Acesta s-a conformat si a iesit de pe teren, înaintea startul partidei", a precizat, pentru MEDIAFAX, si observatorul partidei, Ion Olaru.

În timpul încalzirii jucatorilor, înaintea debutului partidei, singurul jucator care a parasit terenul a fost Catalin Burlacu, de la CSU Ploiesti, care s-a schimbat în tinuta civila, urmarind tot meciul de pe banca tehnica. În urma cu 15 zile, acelasi jucator, împreuna cu coechipierul sau Adrian Blidaru, au fost testati antidoping la finalul meciului trei din semifinalele cu Gaz Metan Medias, de la Ploiesti. Agentia Nationala AntiDoping nu a comunicat în acest interval daca vreunul din cei doi jucatori ploiesteni testati în 4 mai a avut un rezultat pozitiv la test.

Conducerea CSU Ploiesti a confirmat ca Burlacu va fi audiat joi.

Mediafax



Catalin Burlacu de la CSU Ploiesti, sub investigatie de dopaj