Baschet

Tab Baldwin: "Vrem ca fim campioni"

Antrenorul vicecampioanei la baschet masculin, "U" Mobitelco Cluj, Tab Baldwin, a declarat, marti, ca echipa vrea sa castige campionatul 2008-2009, urmand sa mai faca trei sau patru transferuri de jucatori straini.

"Am decis sa raman la Cluj in primul rand datorita suportului extraordinar pe care l-am primit din partea fanilor, echipei, conducerii si sponsorilor. A fost imposibil sa privesc spre alte oferte, desi am avut destule. Uimitor, cele mai multe au venit dupa ce am acceptat sa continui la Cluj. In viata insa, nu totdeauna conteaza banii, ci si calitatea vietii si stabilitatea. Am adus pana acum doi jucatori din Noua Zeelanda, Adrian Majstrovici si Henry Leon, dar vom avea in total 6-7 jucatori straini. Vrem sa ne asiguram ca lotul va face fata oricarei competitii din cele trei in care vom juca, campionat, Cupa Romaniei si FIBA Eurochallenge. Vrem ca fim campioni", a declarat Baldwin, in cadrul unei conferinte de presa.

Tehnicianul american a facut referiri si la faptul ca doi dintre jucatorii de baza din echipa care juca finala cu CSU Ploiesti in sezonul trecut au sanse mici sa revina la Cluj. "Avem o sansa foarte mica sa-l readucem pe Brad Buckman in lot, dar totusi e o sansa, de aceea prelungim putin termenul de formare a lotului. Ni-l dorim in continuare", a explicat Baldwin, el fiind completat de presedintele executiv al clubului, Mircea Cristescu: "Stiu ca multa lume isi doreste sa-l readucem pe LeVar Seals, dar cred ca sansele sunt foarte mici. LeVar a primit o oferta extraordinara de la campioana Ciprului, AEL Limassol. L-am adus pe Henry Leon, care este posibil sa aiba calitati mai bune decat LeVar si speram ca va creste alaturi de noi, la fel cum s-a intamplat si cu Seals. Din pacate, nu avem forta financiara de a tine pe toata lumea, oricat ne-am dori, iar un exemplu similar este cel al Ploiestiului, care nu l-a putut tine pe Cepulis".

Conducerea clubului clujean se afla in tratative cu doi jucatori americani pentru postul de conducator de joc, in timp ce pentru cele de pivot si extrema de forta este posibil sa aduca baschetbalisti europeni.

Dupa reunirea echipei, care va avea loc in 11 august, programul prevede 4-5 zile de antrenamente fizice, la Cluj. "U" Mobitelco va pleca apoi la munte, la Poiana Brasov, si isi va definitiva pregatirea cu meciuri de verificare, pe teren propriu si in Europa.

Mediafax



Tab Baldwin: "Vrem ca fim campioni"