Baschet

Baschetbalistul american batut la Giurgiu a murit

Americanul Chauncey Hardy, conducatorul de joc al echipei de baschet CSS Giurgiu, a fost transportat de urgenta la un spital din Bucuresti dupa ce a fost batut crunt de cativa interlopi din Giurgiu, intr-o discoteca, pentru ca dansase cu prietena unui infractor. El a murit duminica seara, in timpul unei operatii pe creier, pe masa chirurgicala, inima sa cedand. Cazul sau seamana foarte mult cu cel al handbalistului Marian Cozma, injunghiat intr-un club din Ungaria, pentru o femeie.
Sportivul a fost operat imediat ce a fost adus la spital. Operatia a durat aproape trei ore, dar în pofida eforturilor medicilor, Hardy Chauncey a decedat la jumatate de ora dupa interventie, a spus Florian Bica.

Hardy si colegii sai petreceau intr-un club din Giurgiu dupa victoria obtinuta sambata in fata lui Dinamo, insa petrecerea a sfarsit prost.

Baschetbalistul american in varsta de 23 de ani a fost batut violent de cativa interlopi locali si a suferit un hematom pe creier in momentul cazaturii. El fusese oricum lovit la cap de mai multe ori, cu un obiect contondent. Patru persoane sunt vanate de politisti pentru a fi arestate, fiind membrii unui clan local infractional.

Potrivit unor martor, Hardy a fost batut pentru ca a incercat sa danseze cu prietena unui interlop.

El a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucuresti, dupa un incident care a avut loc, sâmbata noapte, la Giurgiu, la câteva ore de la câstigarea meciului cu Dinamo.

"Starea sa este foarte grava, sportivul este in coma", au spus medicii, completati de presedintele FR de baschet, Carmen Tocala: "Are 1% sanse sa scape. Traumatismul suferit a fost foarte grav, el ajungâd la spital în coma si cu leziuni profunde, a adaugat medicul.

"Noi am fost sesizati de spital cu privire la faptul ca un tanar prezinta leziuni. Efectuam cercetari pentru a stabili cu exactite imprejurarile in care a avut loc incidentul. Nu avem informatii clare daca a fost vorba de o agresiune sau daca a fost vorba despre un accident. Trebuie sa vedem imaginile surprinse de camerele de supraveghere si sa audiem martori", a spus Mirela Gheta, purtator de cuvant al IPJ Giurgiu la Realitatea TV.

Hardy s-a transferat la Giurgiu in urma cu doua luni, alaturi de alti trei colegi americani.

Purtatorul de cuvânt al Politiei Giurgiu, comisar Mirela Gheta, a declarat ca Politia a fost anuntata de reprezentantii Spitalului Judetean din Giurgiu, unde sportivul a fost internat initial, ca un tânar a ajuns la spital în coma.

Ea a spus ca deocamdata se fac cercetari în acest caz pentru a se stabili daca a fost vorba despre o agresiune sau despre un accident.

Gheta a precizat ca Politia nu a fost sesizata ca ar fi avut loc o bataie în clubul unde se afla baschetbalistul.

Conform sursei citate, în acest caz au fost audiate pâna în prezent aproximativ zece persoane, respectiv colegi ai sportivului si angajati ai clubului, fiind ridicate si imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

"Nu stiu ce s-a întâmplat, nu avem nicio informatie clara. Nu cunosc starea lui în prezent, dar este clar ca e grava, având în vedere ca a fost batut la Giurgiu si internat ulterior, iar apoi transferat la Bucuresti", a declarat managerul echipei, Alin Guta, pentru MEDIAFAX.

Coechipierul lui Hardy Chauncey, Levar Seals, a sustinut ca nu stie prea multe amanunte despre incident, el adaugând ca este ciudat ca ceilalti colegi de echipa spun ca nu stiu nimic, n-au vazut nimic.

"Nu cunosc amanunte, deoarece nu am fost împreuna cu ei. Hardy si cu alti cinci-sase coechipieri au fost în singurul club din Giurgiu. E un pic ciudat faptul ca ceilalti colegi de echipa spun ca nu stiu nimic, n-au vazut nimic. Când m-au sunat dimineata sa-mi spuna, am crezut ca-i o gluma. Eu sunt în Bucuresti, venim în fiecare weekend, poate acesta a fost norocoul meu ca n-am fost si eu acolo", a declarat Seals pentru MEDIAFAX, adaugând ca Hardy Chaucey este în stare foarte grava si ca, din informatiile pe care le detine, urmeaza sa fie operat.

Hardy Chauncey a fost cel mai bun jucator în meciul de sâmbata seara, pe care echipa sa l-a câstigat, în prelungiri, cu Dinamo Bucuresti, scor 91-86. Americanul a înscris 22 de puncte, aflându-se pe teren tot meciul.

Onlinesport
Mediafax


Baschetbalistul american batut la Giurgiu a murit