Baschet

Steaua incheie aventura europeana cu victorie

Echipa Steaua Turabo Bucuresti a castigat, marti seara, intalnirea cu rusii de la Lokomotiv Kuban Krasnodar, scor 87-78, din ultima etapa a Grupei F a FIBA Eurochallenge.
Steaua a condus in permanenta in primul sfert, dupa care oaspetii s-au apropiat la doar doua puncte in debutul sfertului secund (22-20).

A fost un simplu foc de paie din partea liderilor Grupei F, stelistii preluand conducearea jocului pentru ca la jumatatea sfertului secund tabela salii Mihai Viteazul sa indice 35-25 pentru amfitrioni.

Sfertul al treilea a inceput cu Steaua la conducere (55-39), dar rusii au echilibrat meciul, apropiindu-se amenintator la 59-53.

In cele din urma gazdele si-au apropiat victoria, scor 87-78, obtinand a treia victorie in Grupa F a Eurochallenge Cup.

Pentru Lokomotiv Kuban Krasnodar a fost a doua infrangere in faza grupelor, dar chiar si asa reprezentanta Rusiei a obtinut calificarea in primavara europeana.

Cel mai bun marcator al meciului a fost bulgarul Stelei Hristo Nikolov (18 puncte), in timp ce de la oaspeti s-a remarcat americanul Michael Wilkinson (16 puncte).

Desemnat recent cel mai bun baschetbalist roman al anului, Virgil Stanescu a marcat 16 puncte in cele 34 de minute petrecute pe teren.

Steaua Turabo a incheiat Grupa F a Eurochallenge pe locul al treilea, cu trei victorii si tot atatea insuccese, ratand calificarea in faza urmatoare a competitiei.

Desi au avut acelasi numar de puncte cu Steaua, belgienii de la Antwerp Giants merg mai departe gratie meciurilor directe.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Steaua incheie aventura europeana cu victorie