Baschet

CSU Asesoft Ploiesti rateaza calificarea in grupele Eurochallange

Campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti, a ratat in extremis calificarea in grupele FIBA Eurochallenge. Prahovenii aveau nevoie de o victorie la opt puncte diferenta in fata ucrainenilor de la Khimik Youzhny dupa infrangerea din tur, dar nu au reusit sa se impuna decat la cinci puncte, scor 91-86. Catalin Burlacu a avut o evolutie de exceptie, marcand nu mai putin de 34 de puncte din toate pozitiile posibile. Meciul a fost transmis in direct pe Onlinesport.ro. Vedeti mai jos comentariul complet.
  • CSU ASESOFT PLOIESTI - KHIMIK 91-86 (Final)
Final incendiar. Bizaca a ratat ambele aruncari libere, dar pe recuperare Kalnichenko a furat mingea, anuland astfel o ultima sansa a ploiestenilor de a incerca imposibilul.

Millage transforma doua libere cu 60 de secunde inaintea finalului si scorul a redevenit egal 79.

Ultimele doua minute ale meciului de la Ploiesti sunt dramatice. Avantaj minim pentru Asesoft care nu reuseste sa recupereze diferenta de sapte puncte din tur.

Cu 34 de puncte in cont, Burlacu rateaza doua libere intr-un moment greu pentru echipa sa.

Khimik preia conducerea, scor 71-70, dar Burlacu ridica sala in picioare cu o aruncare de 3 puncte.

Doua libere ratate de Bajic si Asesoft traieste periculos finalul meciului. Un singur punct diferenta cand au mai ramas 7 minute.

Burlacu ajunge la 31 de puncte marcate in aces meci, scorul devenind 70-64.

Asesoft va intra in ultimul sfert cu un avantaj de sase puncte, finalul meciului anuntandu-se unul electrizant.

Prima libera ratata de Burlacu cu un minut si jumatate inainte de finalul sfertului al treilea. Asesoft conduce cu 64-61 intr-un meci care ramane pe muchie de cutit. Trei puncte in dreptul lui Mack, acesta majorand avantajul gazdelor la 67-61.

Mack patrunde de unul singur si finalizeaza spectaculos pentru 62-58.

Khimik egaleaza la 50, dar Burlacu reuseste un cos cu fault (52-50) prin care ajunge la 23 de puncte in acest meci.

Patrundere solitara a lui Blidaru si doua puncte pentru Asesoft care se distanteaza la 50-44.

Sfertul al treilea incepe cu doua libere transformate de Burlacu, acesta avand 8 din 8 la acest procedeu.

Burlacu reuseste un capac de senzatie la patrunderea lui Drezga si cele doua echipe intra la egalitate la vestiare (44-44).

Ucrainenii revin la conducere cu un minut inaintea pauzei mari, dar Blidaru restabileste egalitatea la 44.

Burlacu transforma doua libere si ajunge la cota 18 puncte.

La a doua incercare Kalnichenko nu mai rateaza si Khimki egaleaza la 38, cu mai putin de patru minute inaintea pauzei mari.

Kalnichenko rateaza in extremis o aruncare de 3 puncte. Mingea refuza sa intre in cos si Mack, pe faza, recupereaza providential punandu-si echipa in atac.

Mack transforma doua libere si CSU Asesoft se distanteaza la 35-29, cea mai mare diferenta din acest meci. Ploiestenii trebuie sa recupereze sapte puncte pentru a merge in grupele FIBA Eurochallenge.

Doua ratari succesive in dreptul lui Burlacu, acesta revansandu-se ulterior pe contraatac. Meciul ramane in continuare echilibrat.

Un prim sfert echilibrat, cu numeroase rasturnari de situatie. Oaspetii ofera o replica neasteptat de buna campioanei Romaniei, care in cele din urma conduce dupa primele zece minute, scor 27-25. Burlacu este liderul lui CSU Asesoft, cu 10 puncte.

Onlinesport: Dumitru Stircu


CSU Asesoft Ploiesti rateaza calificarea in grupele Eurochallange