Baschet

Patru echipe masculine romanesti in Liga Europei Centrale

Echipele de baschet masculin "U" Mobitelco Cluj, CSU Sibiu, BCM Elba Timisoara si Gaz Metan Medias vor evolua în Liga Europei Centrale (CEBL), în grupele careia vor debuta în luna noiembrie.

Astfel, în grupa rosie au fost repartizate echipele "U" Mobitelco Cluj, CSU Sibiu, Nyregyhaza (Ungaria), Pardubice (Cehia) si Kapfenberg (Austria), în timp ce în grupa albastra vor evolua BCM Elba Timisoara, Gaz Metan Medias, Kormend (Ungaria) si Novy Jicin (Cehia).

Derby-ul românesc din grupa rosie va avea loc în prima etapa, în 11 noiembrie, la Sibiu, în timp ce timisorenii vor debuta cu o zi mai devreme, pe teren propriu, cu Gaz Metan Medias.

Primele doua clasate din fiecare grupa se vor califica la Turneul Final, programat în 25 si 26 februarie 2011.

La editia trecuta a CEBL au participat "U" Mobitelco Cluj si BCM Elba Timisoara, care s-au calificat în Final Four. Clujenii au trecut de Elba în semifinale, la turneul gazduit pe teren propriu, dar ulterior au fost învinsi în finala mare de cehii de la Novy Jicin. În urma cu doi ani, BCM Elba Timisoara a jucat finala competitiei, fiind învinsa de ungurii de la Albacomp.

Echipele CSU Sibiu si Gaz Metan Medias sunt debutante în CEBL.

Mediafax



Patru echipe masculine romanesti in Liga Europei Centrale