Baschet

Americanii s-au impus in sfertul de finala cu Rusia

Duel de zile mari, joi seara, la Istanbul, Statele Unite ale Americii invingand Rusia, cu 89-79 (44-39), pentru a obtine calificarea in semifinalele Campionatului Mondial.
Cel mai bun jucator de pe teren a fost americanul Kevin Durant care, cu 33 puncte marcate, a fost la un pas de a dobori recordul de 35 puncte stabilit de Carmelo Anthony in urma cu patru ani.

Americanii au invins ultima data Rusia in urma cu 16 ani la Toronto, editie a Campionatului Mondial pe care aveau de altfel sa o si castige. A fost ultima reusita a baschetbalistilor de peste ocean la intrecerea mondiala organizata de FIBA.

Rusia a avut sansa ei in sfertul de la Istanbul, conducand la un moment dat cu 35-30 inaintea pauzei mari. Masina de baschet a americanilor s-a pus rapid in miscare, vedetele din NBA intorcand rezultatul dupa o serie impresionanta de 12 puncte consecutive in patru minute, timp in care rusii nu au reusit niciun cos.

In absenta lui Andrei Kirilenko, cel mai bun marcator din echipa Rusiei a fost Sergey Bykov (17 puncte), acesta fiind secondat de Andrey Vorontsevich, cu 14 puncte si 12 recuperari.

Joi seara se disputa ultimul sfert de finala, Lituania intalnind Argentina, echipa clasata pe primul loc in clasamentul mondial FIBA. Invingatoarea va intalni SUA pentru un loc in marea finala.

Onlinesport


Americanii s-au impus in sfertul de finala cu Rusia