Baschet

Brazilia, aproape de o mare surpriza cu Statele Unite

Nationala de baschet a Statelor Unite a supravietuit primului test serios la Campionatul Mondial din Turcia, vedetele din NBA impunandu-se la limita in fata Braziliei, scor 70-68.
Fara niciunul dintre jucatorii care obtineau in urma cu doi ani titlul olimpic la Beijing, echipa americana a avut serios de lucru cu Brazilia, o natiune care incepe sa se afirme tot mai serios si in jocul cu mingea la cos.

Brazilia a controlat primul sfert, 28-22, americanii reusind pana la pauza mare doar sa limiteze pierderile. A fost 46-43 pentru sud-americani dupa prima jumatate a meciului.

Decisiv pentru economia meciului a fost sfertul al treilea, adjudecat de americani, scor 18-13, pentru ca in final americanii sa multumeasca cu mentinerea fragilului avantaj.

Brazilia a fost incantatoare, Marcus Vinicius reusind sa finalizeze toate cele trei incercari de la mare distanta. Cu 16 puncte in total, Vinicius a fost cel mai bun marcator al echipei sale, in timp ce la recuperare s-a remarcat Thiago Splitter (10).

Cel mai bun jucator al americanilor a fost Kevin Durant (27 puncte si 10 recuperari), jucatorul de 21 ani de la Oklahoma City Thunder asumandu-si cu adevarat rolul de lider in teren.

Intr-o alta partida din Grupa B, Slovenia a invins Croatia in derby-ul echipelor din fostul spatiu al Iugoslaviei, scor 91-84, Jaka Lakovic iesind la rampa cu 15 puncte si 4 pase decisive.

Croatul Roku Ukic de la Fenerbahce Ulker a fost cosgeterul intalnirii, cu 20 puncte.

In Grupa A, echipa Argentinei a invins Angola, cu 91-70, obtinand a treia victorie consecutiva, Luis Scola reusind pentru al doilea meci la rand sa marcheze peste 30 de puncte. Dupa cele 31 izbutite in partida cu Germania, puternicul atacant de la Houston Rockets s-a oprit acum la cota 32, ajungand astfel la o medie de 27.7 puncte pe meci.

Alte rezultate din Grupa A: Australia - Germania 78-43 si Iordania - Serbia 69-112.

Marti se disputa meciurile etapei a 3-a din Grupele C si D, cap de afis fiind intalnirea dintre marile rivale Grecia si Turcia. O alta partida interesanta opune Spania Lituaniei.

Onlinesport



Brazilia, aproape de o mare surpriza cu Statele Unite