Baschet

Romania, a treia infrangere in preliminariile Campionatului European din 2011

Nationala de baschet feminin a României a fost învinsa, vineri, la Bucuresti, de reprezentativa Israelului, scor 79-83 (47-36), în cel de-al treilea meci din grupa B a preliminariilor Campionatului European din 2011.

România a debutat excelent, având dupa primele zece minute un avantaj de sapte puncte, 27-20, gratie jocului precis la finalizare al jucatoarelor Pascalau si Marginean. În sfertul secund, diferenta a fost marita, 46-27 (min. 16), pentru ca la pauza mare, tabela sa arate 47-36 pentru tricolore, în disputa cu favorita grupei B. În sfertul trei, adversarele au mai recuperat din handicap, 57-55 (min. 27), profitând de lipsa de idei a ofensivei României. Tricolorele si-au pierdut treptat "suflul", Israel preluând conducerea înaintea ultimei pauze, 61-62.

Ultimele 10 minute au fost dramatice, cu Israel la conducere si România reusind egalarea, când mai erau cinci minute, 72-72. Adversarele au continuat sa domine, dar tricolorele au revenit când mai erau 40 de secunde, 79-81, ratând însa ultimul atac, si victoria, dupa un meci în care au avut si 19 puncte avantaj. Scor final: 79-83.

Marcatoarele tricolore au fost Marginean 30 puncte, Pascalau 20, Stoenescu 9, Pavel 8, Diaconu 8, Ciocan 4, în timp ce pentru Israel s-a remarcat Shay Doron, autoare a 27 puncte, fosta componenta a campioanei MCM Târgoviste, în sezonul trecut.

Tot vineri mai este programata disputa dintre Serbia si Letonia. Dupa trei meciuri, grupa B este condusa de Israel, cu 6 puncte, urmata de Letonia si Serbia, cu câte 3 (înaintea meciului de vineri), si România, tot cu 3 puncte, adunate din tot atâtea victorii.

Urmatoarele meciuri ale României din grupa B sunt programate astfel: cu Letonia (23 august, deplasare), cu Serbia (26 august, Bucuresti) si cu Israel (29 august, deplasare).

În primul meci din grupa B, nationala feminina a fost învinsa pe teren propriu, de Letonia, scor 47-76 (24-33), iar în cel de-al doilea a cedat, în deplasare, cu Serbia, scor 87-52 (47-28).

La turneul final se califica direct primele doua clasate, dar România si-a redus dramatic sansele, dupa trei înfrângeri consecutive. Echipele de pe locurile trei din cele patru grupe, plus doua formatii de pe locurile patru, cu cea mai buna linie de clasament, vor juca ulterior pentru o calificare in-extremis la CE din 2011, aceasta fiind ultima sansa a României de a ajunge anul viitor, la competitia din Polonia.

Nationala feminina a participat ultima data la un turneu final de Campionat European la editia din 2007 (Italia), când a ocupat locul 13.

Mediafax



Romania, a treia infrangere in preliminariile Campionatului European din 2011