Baschet

Lotul Romaniei pentru preliminariile Campionatului European de baschet din 2011

Antrenorul american Carl John Neumann a anuntat, marti, într-o conferinta de presa, lotul nationalei României în vederea meciurilor din preliminariile Campionatului European de baschet din 2011.

Cei 12 jucatori retinuti în lot sunt: Mandache, Chetreanu, Silvasan, Moldoveanu, Dumitrescu, Jucan, Nicoara, Dragusin, Gutoaia, Lazar, Andrei, Capusan.

Antrenorul Carl John Neumann a declarat ca asteapta cât mai multi spectatori la meciul cu Suedia, de miercuri, de la Cluj-Napoca. "Asteptam fanii alaturi de noi, trebuie sa fie o onoare sa-si încurajeze nationala si pe deasupra pot sa vada si jucatorii din NBA din nationala Suediei. Înaintea meciului le voi spune baietilor sa nu le fie frica, sa nu fie nervosi, sa creada în mine pentru ca si eu cred în ei", a declarat Neumann.

Presedintele Federatiei Române de Baschet (FRB), Carmen Tocala, a declarat ca obiectivul în aceste preliminarii este calificarea pentru CE din 2013, când deja nu vor mai exista doua divizii valorice continentale. "În acest moment avem tot ce e mai bun din România în echipa nationala, nu avem jucatori naturalizati ca adversarele. Pâna în 2013 trebuie sa construim o nationala puternica si daca vom reusi va fi revenirea României în elita dupa 26 de ani", a spus Tocala.

Capitanul nationalei României, Mihai Silvasan, a afirmat ca atmosfera din lot este excelenta: "Am avut o perioada de doua lui foarte grea, dar ne-am descurcat foarte bine si atmosfera este excelenta. Meciul de debut cu Suedia de mâine va fi foarte greu, teoretic este favorita, au jucatori din NBA, dar noi trebuie sa ne jucam sansa noastra".

Jucatorul Vlad Moldoveanu a subliniat ca aceasta campanie de calificare poate fi momentul nationalei. "A venit momentul sa nu mai vorbim de altii si sa aratam lumii ca Europenele din 2013 pentru România trebuie sa înceapa de mâine. Multa lume a fost surprinsa de înfrângerile noastre în meciurile amicale, dar e bine ca antrenorul a testat foarte multi jucatori si a format echipa cu care putem ataca preliminariile. Nu putem schimba mentalitatea noastra în doua saptamâni, dar când ne sta mintea la baschet, jucam foarte bine. Aceasta campanie de calificare poate fi momentul zero al nationalei", a mentionat Moldoveanu.

La conferinta de presa, Tocala a mai afirmat ca FR Baschet are în vedere câtiva jucatori straini pentru naturalizare la echipa nationala, între care si Milos Pesici, de la U Mobitelco.

România va debuta în preliminariile CE din 2011, miercuri, în compania Suediei. Meciul va avea loc e la ora 16.35, la Cluj-Napoca, intrarea fiind libera.

În preliminariile Campionatului European din 2011 (Divizia B), nationala tricolora va evolua în grupa B, alaturi de echipele Suediei, Albaniei, Azerbaidjan si Belarus.

Programul meciurilor tur ale nationalei României în grupa B dupa întâlnirea cu Suedia:

14 august - Albania-România

17 august - România-Azerbaidjan (la Brasov)

21 august - Belarus-România.

Câstigatoarea fiecareia din cele trei grupe, plus echipa cu cea mai buna linie de clasament de pe locul secund, vor evolua apoi în Turneul Final Four, finalistele urmând sa promoveze în Divizia A valorica.

Mediafax



Lotul Romaniei pentru preliminariile Campionatului European de baschet din 2011