Baschet

Violente la finala campionatului elen dintre Panatinaikos si Olympiakos

Echipa Panathinaikos Atena a câstigat, luni, campionatul Greciei la baschet, la încheierea celui de-al patrulea meci din play-off contra Olympiakos Pireu, partida întrerupta înainte de final din cauza violentelor suporterilor, informeaza AFP.

Panathinaikos conducea cu scorul de 76-69 când meciul a fost oprit cu 63 de secunde înainte de fluierul final. Victoria a fost acordata apoi cu 20-0, suficient pentru a oferi un avantaj de 3-1 la general, întâlnire disputata dupa sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

"Voiam sa ramânem pe teren pâna la fluierul final. Însa se putea acest lucru când suporterii au început sa arunce cu pietre, sticle, pietre si cutite? Este un dezastru pentru sport", a declarat Zelimir Obradovici, antrenorul formatiei Panathinaikos.

Meciul a început cu o întârziere de 40 de minute, politia folosind gaze lacrimogene pentru a-i împiedica pe suporterii echipei Olympiakos sa intre fara bilet. Meciul a fost întrerupt de mai multe ori pâna s-a ajuns la aruncarea de diverse obiecte, lucru ce a dus la luarea deciziei de a încheia partida.

"Sunt dezolat pentru baschetul grec. Ce se poate spune mai mult"?, a declarat antrenorul formatiei Olympiakos, Panayiotis Giannakis.

Panathinaikos a câstigat al optulea titlu consecutiv, al 31-lea din istoria sa.

Pe lânga acest esec, Olympiakos a primit si doua puncte de penalizare sezonul viitor, când va juca si trei meciuri pe teren propriu fara spectatori.

Mediafax



Violente la finala campionatului elen dintre Panatinaikos si Olympiakos