Baschet

Campionatul European de baschet masculin din 2013 se va disputa cu 24 de echipe

FIBA Europe a anuntat, luni, ca a decis marirerea numarului de echipe participante la Campionatul European masculin, de la 16 la 24, masura urmând a intra în vigoare de la editia din 2013.

"Schimbarea presupune eliminarea conceptului cu Divizia A si Divizia B valorica", se arata în comunicatul forului european de profil, al carui Comitet Executiv a decis marirea numarului de echipe masculine în sedinta de duminica, la care a participat si presedintele FR Baschet, Carmen Tocala.

O noua regula în privinta Campionatelor Europene a fost aprobata la aceeasi sedinta sa, conform acesteia, antrenorii vor putea sa deplaseze 14 jucatori la turneele finale, masculine si feminine, fiind obligati sa îi înscrie pe cei 12 baschetbalisti oficiali cu doar o ora înaintea fiecarui joc.

În privinta CE feminin nu s-a schimbat nimic la nivelul numarului de echipe participante, acesta ramânând la 16, ca pâna acum.

Masura extinderii numarului de reprezentative participante la turneele finale masculine ofera o sansa în plus echipei României, care evolueaza de ani buni în Divizia B valorica a continentului.

Mediafax



Campionatul European de baschet masculin din 2013 se va disputa cu 24 de echipe