Baschet

Tanase: "Nu cred ca exista o favorita in dubla cu Gran Canaria"

Antrenorul campioanei Romaniei la baschet feminin MCM Targoviste, Catalin Tanase, a declarat ca dubla mansa din optimile Eurocup, dintre echipa sa si cea spaniola Gran Canaria, nu are o favorita la calificarea in sferturile competitiei.

"Gran Canaria este o echipa foarte buna, au avut rezultate bune in grupa lor, dar in acest moment consider ca nu exista o favorita in dubla cu noi. A fost important ca pana acum am jucat bine si cu intensitate pentru 40 de minute. Am mai avut momente in care ne-am pierdut concentrarea, dar nu ni le vom putea permite si in fata acestei echipe. Gran Canaria a pierdut cu Sibenik la 22 de puncte, dar apoi a castigat la 26, calificandu-se mai departe. Trebuie sa ne pastram concentrarea in ambele meciuri", a spus Tanase, intr-un interviu acordat site-ului oficial al FIBA Europe.

Antrenorul lui MCM a dezvaluit si motivele pentru care prefera sa lucreze cu fetele. "Am lucrat la Targoviste si cu echipa de baieti, dar in acest moment lucrez cu fetele, pentru ca avem o sansa reala de a obtine un rezultat bun. Cu o echipa de baieti nu ne asteptam sa jucam in Europa sau sa castigam un trofeu, dar cu una de fete putem obtine performanta", a afirmat Tanase.

MCM Targoviste a reusit cea mai buna performanta a ultimilor 20 de ani in baschetul feminine romanesc, reusind calificare in optimile de finala ale FIBA Eurocup. Campioana Romaniei va juca mansa tur a acestei faze in 28 ianuarie, pe teren propriu (ora 18.00), cu ibericele de la Gran Canaria, in timp ce returul este programat in data de 4 februarie, in Spania.

Daca se va califica in sferturile de finala, MCM Targoviste va intalni castigatoarea dublei manse din optimi, dintre Dinamo Kursk (Rusia) si Seat Gyor (Ungaria). Dinamo Kursk a fost semifinalista competitiei in sezonul trecut, fiind eliminata de castigatoarea ulterioara a Eurocup, Galatasaray.

In actualul sezon, MCM Targoviste are drept obiectiv castigarea FIBA Eurocup.

Mediafax



Tanase: "Nu cred ca exista o favorita in dubla cu Gran Canaria"