Baschet

Romania, calificata in sferturile CE de tineret de la Targu Mures

Nationala de baschet masculin a Romaniei s-a calificat, marti, in sferturile de finala ale Campionatului European de tineret, de la Targu Mures (Divizia B valorica), desi a fost invinsa de echipa Olandei, cu scorul de 65-58 (35-25), in ultimul meci din grupa D preliminara.

Principalii marcatori ai Romaniei au fost Moldoveanu 25 puncte si 13 recuperari, Nicoara 14 puncte si 17 recuperari si Stanescu 7, in timp ce Olanda l-a avut in prim-plan pe Schaftennar, cu 23 de puncte si 13 recuperari.

In primele doua partide din cadrul grupei D, echipa antrenata de Ioan Constantin si Cristian Achim a dispus de Polonia, cu scorul de 82-76, si de Ungaria, cu 62-58, obtinand astfel calificarea de pe locul doi. De pe prima pozitie s-a calificat Olanda, care si-a jucat ultima sansa in meciul cu Romania.

In sferturile de finala se formeaza doua grupe, E si F, prima formata din primele doua clasate din grupele preliminare A si B, iar a doua din primele clasate din grupele preliminare C si D. Astfel, echipa Romaniei, care a evoluat in grupa D, va intalni in sferturi formatiile de pe primele doua locuri din grupa C, partidele fiind programate, miercuri (ora 18.00), cu Belgia (locul 2 in grupa C) si joi (ora 18.00), cu Estonia (locul 1 in grupa C). In grupele sferturilor vor conta rezultatele acumulate in cele preliminare, in meciurile directe dintre echipele calificate, astfel ca Olanda are 2 puncte, iar Romania zero puncte.

Celelalte patru formatii calificate in sferturi sunt, in ordinea clasarii, Portugalia si Macedonia (grupa A preliminara), respectiv Germania si Suedia (grupa B preliminara). Primele doua clasate din grupele sferturilor, E si F, vor obtine calificarea in semifinalele CE de la Tg. Mures, iar finalistele in Divizia A valorica europeana.

Lotul Romaniei este format din majoritatea jucatorilor, care au evoluat in urma cu doi la categoria de varsta under 18, si care au reusit atunci, prin castigarea Campionatului European de la Sibiu (Divizia B), calificarea in prima divizie valorica europeana.

Ultima data cand nationala de tineret a Romaniei participat la un turneu final de Campionat European, in prima divizie valorica, a fost in 1992, cand a ocupat locul 9.

Mediafax



Romania, calificata in sferturile CE de tineret de la Targu Mures