La Liga

Barcelona castiga prima mansa din Supercupa Spaniei

FC Barcelona a castigat prima mansa a Supercupei Spaniei, scor 3-2, in fata marilor rivali de la Real Madrid. Au fost doua reprize diametral opuse ca ritm de joc. In prima nu s-a inscris nici un gol, iar ocaziile au fost rarisime, in timp ce in ultimele 45 de minute cele doua echipe s-au dezlantuit. Golul care le da sperante madrilenilor pentru meciul retur a fost marcat asa cum se vede in imaginea de mai sus dupa o eroare a portarului Valdes.

Al 220-lea episod al duelului dintre FC Barcelona si Real Madrid s-a consumat pe Camp Nou intr-o atmosfera de vacanta.

De altfel, stadionul a fost impanzit mai mult ca oricand de turisti dornici sa condimenteze o vacanta la Barcelona cu un meci memorabil.

Startul meciului le-a apartinut catalanilor, iar Tito Vilanova a aratat ca nu i-a fost degeaba secund lui Pep Guardiola.

Barcelona a adoptat acelasi stil de joc precum in precedentii ani si le-a confiscat mingea madrilenilor, care s-au multumit doar sa astepte sansa unor contraatacuri.

In schimb, Real a stat destul de bine in prima repriza, in care Casillas a avut emotii doar de doua ori.

Prima data in minutul 19, cand Messi a sutat putin pe langa poarta dn 15 metri, din pasa lui Dani Alves.

Apoi, Barcelona a avut un penalty neacordat in finalul primei parti, dupa o interventie neregulamentara asupra lui Alexis Sanchez, pe care arbitrul a trecut-o cu vederea.

Ritmul anost din prima parte nu a continuat si in urmatoarele 45 de minute. Repriza a douaa fost mult mai disputata, respectand denumirea de El Clasico.

Real Madrid a aprins derbiul cu un gol al lui Ronaldo in minutul 55. Dupa o lovitura de la colt, portughezul s-a inaltat si a marcat cu capul din sase metri.

Imediat la reluare, catalanii au reusit insa sa egaleze prin Pedro, care a fost lansat excelent in adancime.

Barcelona a trecut in avantaj din minutul 70, dupa ce Messi a transormat un penalty corect acordat pentru o interventie a lui Sergio Ramos.

Catalanii s-au desprins pe tabela in minutul 78, dupa ce Iniesta a pasat excelent catre Xavi, iar acesta a punctat din centrul careului.

Scorul putea lua proportii, dar Casillas a parat in fata lui Tello, iar pe contraatac Di Maria a profitat de o gafa uriasa a lui Valdes si a facut 2-3 in minutul  78.

Acesta a fost si scorul final al intalnirii, multumitor pentru Real Madrid inaintea returului de peste o saptamana. Trupa lui Mourinho are nevoie doar de un 1-0 pentru a castiga trofeul.



Barcelona castiga prima mansa din Supercupa Spaniei