La Liga

Real Madrid a spulberat pe Atletico Madrid in derby

Derby-ul capitalei Spaniei a dovedit o data in plus superioritatea Realului in fata concitadinei Atletico, liderul din Primera Division impunandu-se cu un categoric 4-1, dupa ce oaspetii au deschis scorul la capatul primului sfert de ora.
Partida de pe Santiago Bernabeu a debutat cum nu se poate mai bine pentru echipa pregatita de Gregorio Manzano. La capatul unei faze colective de toata frumusetea, Adrian a deschis scorul in minutul 15 cu un sut la coltul lung fara speranta pentru Casillas.

Bucuria celor de la Atletico nu a durat mai mult de cinci minute si Benzema a obtinut un dublu avantaj dupa caderea in careul advers: penalty si eliminare pentru portarul Curtois.

Cristiano Ronaldo a transformat cu siguranta si din acel moment pentru Atletico s-a rupt complet filmul. Vaduviti de absenta brazilianului Diego in faza de constructie, fostul jucator de la Wolfsburg si Juventus fiind scos pentru introducerea portarului de rezerva, cei de la Atletico au sperat ca vor pastra rezultatul de egalitate pana la final.

Acest lucru s-a intamplat insa doar pana in minutul 48, cand Di Maria l-a invins Asenjo. Intrat in minutul 60 chiar in locul lui Di Maria, atacantul Gonzalo Higuain a marcat pentru 3-1 dupa doar patru minute si oaspetii erau in corzi.

Atletico a mai primit o lovitura in minutul 81, cand Godin l-a faultat pe Higuain in careu fiind eliminat de pe teren. Acelasi Ronaldo a transformat lovitura de la 11 metri dictata de centralul Matheu Lahoz si a stabilit astfel scorul final.

Pentru Real Madrid este a 13-a victorie consecutiva in toate competitiile acestui sezon, serie pozitiva repetata dupa 43 de ani.

Mai mult decat atat, los blancos nu au mai pierdut in derby-ul local cu Atletico din 1999, cand rivalii locali s-au impus pe Bernabeu cu 3-1.

Pentru echipa lui Jose Mourinho a fost a opta partida consecutiva in care a marcat mai mult de trei goluri pe teren propriu. Aceasta serie a mai fost reusita de Real Madrid intre septembrie 1989 si ianuarie 1990, cand albii reuseau cel putin trei goluri in zece meciuri consecutive disputate in fata propriilor suporteri.

Onlinesport


Real Madrid a spulberat pe Atletico Madrid in derby