Liga 1

Steaua si Dinamo impart punctele in primul derby al sezonului

Cel dintai derby Steaua-Dinamo al sezonului s-a incheiat la egalitate, scor 1-1, sambata seara pe Arena Nationala, intr-o partida care a contat pentru etapa a 5-a din Liga 1.

Steaua s-a aruncat asupra careului dinamovist inca de la primul fluier al lui Radu Petrescu, dar Dinamo a ratat prima mare ocazie.

Lazar a scapat singur spre poarta si doar interventia providentiala a lui Nita a pastrat tabela nemodificata.

Dinamo a deschis scorul in cele in din urma la faza imediat urmatoare, in urma loviturii de la colt, prin Rotariu. Acesta s-a inaltat fara marcaj in sase metri si a trimis cu capul printre picioarele lui Nita.

Reactia Stelei nu a intarziat sa apara si De Amorim, jucator aflat la debutul in tricoul ros-albastru, a restabilit egalitatea cu un sut din afara careului la coltul scurt dupa o patrundere personala.

Acelasi De Amorim avea sa rateze in minutul 30 o mare ocazie de gol. Popa a centrat din dreapta la bara a doua si De Amorim, cu toata poarta in fata, a ratat complet executia.

Steaua a ratat prima ocazie a partii secunde, in minutul 51, la sutul lui Stanciu din interiorul careului. Mingea a ocolit de putin poarta dinamovista.

Opt minute mai tarziu a venit replica lui Dinamo dupa o aruncare de la mergine, Palic sutand de la distanta de asemenea foarte aproape de poarta.

Pe masura trecerii timpului ocaziile de gol s-au rarit si doar sutul lui Boldrin din minutul 74. Portarul dinamovist Branescu a respins in corner cu un reflex salvator.

Dinamo a incheiat partida in inferioritate numerica in minutul 88 dupa ce Filip a primit rosu direct pentru o lovitura cu cotul aplicata in figura lui Popa. 

Steaua: Nita – Enache, Tamas, Mitrea, Momcilovic – Popa, Stanciu, Boldrin (Aganovici 83’), Hamroun – F. Tanase, De Amorim (Achim 58’). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Dinamo: Branescu – Romera, Nedelcearu, Mevlja, Filip – Hanca, Busuladzic, Palic (Olteanu 89’) – Rotariu, Gnohere (D. Popa 83’), Lazar (Serban 70’). Antrenor: Ioan Andone.

Cartonase galbene: Tamas 15’, Aganovic 90+1’ / Gnohere 14’, Busuladzic 15’.

Cartonase rosii: - / Filip 88’.

Arbitri: Radu Petrescu (Bucuresti), Vasile Marinescu (Bucuresti), Radu Ghinguleac (Bucuresti); Marcel Birsan (Bucuresti).



Steaua si Dinamo impart punctele in primul derby al sezonului